Lombok (rode pepers) / Rawit

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 08/05/2006 - 19:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lombok (rode pepers) / Rawit

Is het mogelijk om de zaadjes uit de pepers te halen en verder te oogsten? Moet men ze eerst drogen en hoe diep moet ik ze in de aarde stoppen?

ma, 08/05/2006 - 21:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Over het algemeen is wil het wel goed (mits de peper rijp is).
De peper open snijden en de zaadjes even laten drogen. als de zaadjes droog zijn doe in een zaaibakje en bedek je ze met een dun laagje aarde (ongeveer 1/2 tot 1 cm). Goed nat sproeien maar niet begieten want anders zakt de aarde in en wordt het te compact. Vervolgens goed vochtig houden.
Ik zal wel flik wat zaadjes zaaiien en als het dan opkomt verspeen je de beste plantjes. Op deze manier heb je de sterkste plantjes en zal je waarschijnlijk meer kunnen oogsten.
De plantjes kan je in de vaste grond of in een grote pot verplanten na half mei (nu dus ongeveer). Bij het verpotten moet je ze flink wat water geven zodat de grond goed aansluit op de wortels.
Pepers houden van een zonnige plek en voldoende water.

Ps ik heb zelf ookw enkele pepers en paprika soorten op mijn balkon staan, deze zijn opgekweekt uit gekochte zaden.

Lombok (rode pepers) / Rawit
wo, 10/05/2006 - 00:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de uitleg!
Ik ga morgen meteen aan de slag. Ik heb ze nu gedroogd en in een bakje gedaan van 5 cm aarde, in vrij vochtige aarde, maar ik ga het nu op deze manier proberen.
Hoelang duurt het ongeveer voordat men iets ziet vanuit het zaadje?
In elk geval bedankt!

do, 11/05/2006 - 18:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

De opkomst duurt 1 tot maximaal 3 weken. Bij mij kwamen de rode puntpaprika's het eerste op (ongeveer 6 a 7 dagen) en de gele puntpaprika's kwamen pas naar bijna 3 weken op). Mijn peperplantjes deden er een kleine 2 week over.
Hoe lang het duurt is ook afhankelijk van de temperatuur. Een ideale temperatuur om te ontkiemen ligt tussen de 20 en 25 graden.
Veel succes!

Ps. je bent wel wat aan de late kant, een maand eerder was beter geweest.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag