Schimmel op mijn zand!!?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 02/06/2006 - 09:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Schimmel op mijn zand!!?

Ik heb sinds kort een kweekkasje. Hierin heb ik op aanraden van een tuincentra universele potgrond gebruikt, aan gevuld met cultera.
Er staan tomatenplantjes, paprikaplantjes, komkommer,wilof,bosuitjes in. Ik geef het elke dag een beetje water.
Nu kom ik vanmorgen in mijn kas, zie ik ineens schimmel, net zoals op kaas zeg maar, witte haartjes, op het zand.
Wat is dit?
Moet ik nu de eerste laag verwijderen?
Komt het terug, wat doe ik fout?

Groetjes Sandra

vr, 02/06/2006 - 22:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sandra, ik denk opnieuw beginnen. Koop een zakje zaai en stekaarde.
Daar de zaadje in doen, afdekken met een beetje potaarde.
En vvoral geen water gieten, maar met een plantensproeir bevochtigen.
Alles is nu te nat denk ik en zaad gaat dan rotten.
Maar voor dit jaar ben je eigenlijk te laat. Je kan beter wat plantjes kopen en witlof doe je meteen in de volle grond. Dat kan nog wel.
groetjes hemmie

vr, 02/06/2006 - 23:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb schimmel op het zand, niet op het zaad.
Maar heb inmiddels navraag gedaan bij intratuin. Het kon geen kwaad, gewoon omschoffelen. Maar heb voor de zekerheid, de bovenste laag verwijdert.
Bedankt voor je reactie.

Groetjes Sandra

zo, 04/06/2006 - 13:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Sandra

Deze schimmel kan geen kwaad. De schimmel die jij ziet komt af van de culterra die je gebruikt hebt. omdat dit een natuurlijke meststof is zitten hier bacterien en schimmels in. De schimmel die jij ziet is een nuttige schimmel. Deze schimmels zijn als jij natuurlijke meststof koopt in ruste maar zodra ze vocht voelen komen ze tot leven. Je kunt dit uit proberen door op een bakje met zand op de ene helft wat culterra uit te stooien en op de andere helft niet je zult zien dat na enkele dagen de korreltjes culterra vol zitten met deze goedaardige schimmel. Dus je bend goed bezig
Veel tuinplezier nog groetjes Wil

zo, 18/06/2006 - 22:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zit met ongeveer hetzelfde probleem. ik kweek nu al een paar jaar groenten, maar dan gewoon buiten in volle grond, en nu zag ik vandaag ineens overal kleine grijze paddestoeletjes opduiken. ik heb er geen idee van wat het is, waar het vandaan komt, of het schadelijk is of dat het iets wilt zeggen over de kwaliteit van mijn grond. dit is wel het eerste jaar dat ik compost gebruik uit ons eigen compostvat. moet ik hier nu iets aan doen of niet? alvast bedankt!

vr, 30/06/2006 - 12:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

die paddestoellen heb ik er ook tussen maar dit is niet zo erg dit zou ook komen door dat je je eigen grond hebt gebruik waarbij de paddastoelen helpen met het verder verteren. het kan dus geen kwaad.

vr, 06/10/2006 - 11:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

hi,
heb onlangs een vijgeplant van mn vriend gekregen, maar omdat er niet genoeg licht binnenkomt begon hij algauw te schrompelen. nu heb ik hem es goe veel water gegeven en ziet hij er al veel beter uit (hoewel de vijgjes er al allemaal afgevallen zijn). toch heb ik sinds eergister dezelfde schimmel ontdekt die sandra heeft. dus zeker dat het goedaardige schimmel is? heb er zelf nog geen mest op gedaan, maar misschien in de winkel wel...
groetjes, en merci

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag