Slecht rijpende tomaten

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 11/08/2003 - 13:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Slecht rijpende tomaten

Jarenlang zet ik tomaten.
Dit jaar echter is het blijkbaar niet mogelijk om mijn tomaten EGAAL te laten rijpen. Ze zijn onderaan reeds rijp als de stengelzijde nog groen oranje is.
Is het nu te warm ... of is het nu de soort ?
De een zegt dat ik ze oranje moet trekken en in het donker leggen..de andere zegt in de koeling. Kan iemand mij vertellen wat dit verschijnsel is... en hoe ik nu aan een volledige rode tomaat kan komen.

zo, 17/08/2003 - 00:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Daniël. Wij hebben in ons kasje hetzelfde probleem. Nu heb ik onlangs gelezen dat dit en het barsten van tomaten te maken heeft met het te veel vocht en mest geven in de rijpingsfase. De tomaten moeten aan de droge kant worden gehouden en niet meer bemest worden. Ik weet niet of het helpt, bij ons gaat het iets beter, ze barsten niet, maar bij sommige vruchten hebben ik nog wel wat groene stengelaanzetten. Succes. Gré.

di, 07/10/2003 - 22:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,

Als de tomaten beginnen rijpen trek ik eerst de bladeren af die het zonnelicht van de tomaten afhouden. Ik begin met de onderste bladeren(ongeveer 3 per week)om dan juist de bladeren over te houden dit het zonnelicht niet regen houden

Onderwerp gesloten