Snoeien druiventrosjes

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 25/06/2004 - 22:49
kkorteknie

Snoeien druiventrosjes

Twee jaar geleden heb ik bij twee palen van de pergola in mijn achtertuin twee verschillende druiven geplant: een blauwe Vitisinfo-icon vinifera Boskoops Glorie en een een witte waarvan ik de naam niet meer weet. Beide planten in het voorjaar gesnoeid volgens de regels en inmiddels een zeer weelderige groei van erg veel jonge trossen. De takken waarop de trossen zitten heb ik in het voorjaar teruggesnoeid tot er 2, soms 3 trossen overbleven. De pergolapaal is ca. 2M hoog en de planten reiken nog zo'n 1,5M over het horizontale gedeelte van de pergola. Een aantal keren zijn ze inmiddels extra bemest
Grofweg schat ik dat er totaal ruim 100 tot 150 trosjes aan elke plant hangen. Dit lijkt me erg veel en ik kan me dan ook niet voorstellen, dat hier allemaal mooie gezonde, volle druiven aan zullen komen.
Nou heb ik wel eens iets gehoord en gelezen over krenten en terugsnoeien hiervan, maar tot hoever kan ik gaan, wat moet eraf om een zo goed mogelijke opbrenst te krijgen? Per trosje uitdunnen of trosjes in zijn geheel weghalen, maar welke dan?
Hier is weing informatie over te vinden, wie kan mij adviseren?

Bvd

Ko

vr, 25/06/2004 - 23:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

boskoop glory krijgt eeen groot aantal overbodige trossen de kleinere trossen wegknippen, bij oudere planten worden meestal een 30tal trossen behouden, dus bij een jongere plant misschien best minder, door te veel trossen wordt de kleuring en de produktie voor volgende jaren nadelig beeinvloedt. Smakelijk!

vr, 02/07/2004 - 18:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

De witte is waarschijnlijk een Witte van der Laan. Trosjes gewoon laten hangen. De planten hebben het kennelijk naar de zin. In de loop van de zomer vallen er vanzelf wat af. En snoeien beter niet in het voorjaar dan is de sapstroom al op gang gekomen. Het beste is december of hooguit januari. En één maal mesten in het voorjaar is ruim voldoende. Bij laat mesten krijg je alleen maar meer bladgroei. En daar ben je niet op uit.
Om rijpe druiven te krijgen moet de zon er lekker bij kunnen dus dat wegsnoeien van dat overbodige blad heb je goed gedaan. En hopelijk is je pergola stevig genoeg.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag