Waarom zijn de schillen van onze tomaten hard?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 02/03/2015 - 23:01
Azur

Waarom zijn de schillen van onze tomaten hard?

Hallo,

Wie kan mij vertellen hoe het komt dat de schilletjes van onze cherry tomaatjes zo hard
zijn? Veel opbrengst gehad vorig jaar, de planten staan in bakken in de onverwarmde serre
en hebben toereikend water gehad. Is het de soort of iets anders?

Alvast bedankt, vrgr Emiel

wo, 04/03/2015 - 21:54
Azur

Niemand die het antwoord weet?
Vrgr Emiel

do, 05/03/2015 - 14:55
Mosmanneke

Afhankelijk van de rijpheid dacht ik dat de schilletjes van bijna al die kleine tomaatjes nogal hard zijn. Ze zijn er niet minder lekker door.

do, 05/03/2015 - 23:30
Azur

Klopt, de smaak ik prima, maar je kan de schilletjes niet echt eten, zo hard zijn ze. Kan het komen omdat we ze aan de plant laten rijpen ipv in de fruit/groentemand binnen? Inmiddels heb ik nog verder gezocht en er zijn soorten die toch ook zachtere schillen hebben.

Dank voor het antwoord.

vrgr,

Emiel

Onderwerp gesloten