Welke eetbare fruit of groenten soorten in een pot

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 27/04/2009 - 21:35
Louise70

Welke eetbare fruit of groenten soorten in een pot

Ik heb hier een aantal grote stenen potten staan, ik zou er graag wat eetbare groenten of fruit soorten in willen plaatsen.
Zou dit nu nog gaan, of ben ik hier mee te laat?

Welke soorten zouden gaan?
Louise

ma, 27/04/2009 - 21:38
Morty

aardbeien?:)

ma, 27/04/2009 - 21:48
Louise70

Daar had ik ook al aan gedacht, en ook aan tomaten.
Maar zou er nog iets anders zijn?

Het zou nl omhoog moeten groeien, aangezien alles op mijn terras komt te staan.

di, 28/04/2009 - 15:22
nokkie

Als je dopertwen wat vindt, zie dan https://tinyurl.com/yyny3h4w voor alle info.

di, 28/04/2009 - 18:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor doperwten is het al te laat, maar met tomaten, paprika's en pepers is de maand mei heel geschikt. En anderhalve week geleden stond hier een vraag hoe je komkommers kan telen zonder kas. De reactie met foto laat zien dat dat ook in potten kan. Dat zijn dingen die tegen een stok groeien en aangebonden worden. Maar om het decoratieve blad zou je ook een courgette in een grote pot kunnen telen.
Stokbonen kan ook. Lange stok (2m)in een flinke pot, vier of vijf boontjes erbij begin mei, en als je het weet te onderhouden dan pluk je er bonen van. Prinsessenboontjes, snijbonen enz. Matig water geven en alleen op de aarde en niet op de plant. Want zelf water geven is anders dan regen.
Bij ons in het dorp, op een paar grote akkers, staan in lange rijen met paden ertussen honderdduizenden zwarte plastic bloempotten bovenop de grond en tegen elkaar en daarin worden bramen geteeld. Werkers zijn er altijd in bezig en dit is een vak apart, begrijp ik, maar het kan dus ook in potten.
Frans.

di, 28/04/2009 - 18:53
nokkie

Op de verpakking van Doperwt Eminent (stamerwt 50 cm) staat dat je dit soort van maart tot half mei kan zaaien.
Je kan ze vanaf half januari tot half februari voorzaaien en uitplanten in maart-begin april maar ik dacht dat je dus tot 15 mei ook in volle grond kan zaaien. Heb ik dit fout begrepen?

di, 28/04/2009 - 19:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee hoor Nokkie, dat heb je niet verkeerd begrepen, maar er zijn verschillende soorten zoals lang en kortstro en stam erwten en je kan ze zaaien tot in de eerste helft van mei. Een vroege teelt geeft echter vaak het beste resultaat. Erwten krijgen ook nog al eens last van luis of meeldauw. ook speelt de grond een rol. Ze houden niet van natte grond en ook niet van te droge. Goed doorlatende kalkrijke grond is het beste.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag