Welke groenten planten geschikt voor op balkon

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 08/07/2007 - 14:12
Trunks81

Welke groenten planten geschikt voor op balkon

Hallo Allemaal

Even wat vragen ik heb nu enkele planten ,tomaat,aardbeien,paprika,peper,
Welke planten zijn nog meer geschikt om op een balkon te zetten ?

Groetjes

zo, 08/07/2007 - 14:23
Trunks81

ooh was ik ook nog even vergeten waar kan ik al die planten, stekjes kopen

Groetjes

di, 10/07/2007 - 20:53
Asphyx

Wat er gaat overleven weet ik niet, want ik heb mn plantjes pas vanaf begin dit jaar, maar ik heb geen tuin en dus een hoopd dingen op het balkon.

Veel kruiden doen het erg goed ( tis geen groente, maar smaakt er best bij), zelf heb ik laurier, salie, marjolein, basilicum, peterselie, munt, tijm, rozemarijn, passiebloem, stevia en oostindische kers staan. Mijn balkon heeft alleen ochtend zon, tegen een uur of 1 (midden zomer) is de zon weg. Gieten hangt af van het weer, soms elke dag, soms een week niet. De peterselie zat op een dag wel vol bladluis( bijna meer plant dan luis) en die heb ik toen helemaal afgekipt en die groeide weer terug. Er heeft ook dragon gestaan, die het erg goed deed, maar compleet is uitgehold door een of andere bladmineerder.

Verder heb ik een druif staan ( er stond alleen vitisinfo-icon op t kaartje, dus geen idee welke soort) en een perzikboompje (prunusinfo-icon persica). De perzikboom heeft ook vruchten, maar was wel al bestoven toen ik hem kocht.

Al het bovenstaande komt gewoon uit tuincentra, in mijn geval Groenrijk in Rijswijk en Xotus in Delft. Ik heb 'nog'geen gezaaide planten op het balkon.

wo, 11/07/2007 - 19:20
fleurtje23

Hoihoi,

Je kunt nog veel meer planten in potten op je balkon kweken. Bijvoorbeeld sla kun je ook kweken. Vele soorten groenten eigenlijk. Leuke boeken op dit gebied zijn:

Groenten, fruit en kruiden kweken in potten en bakken. Auteur: Peter Bauwens. Uitgeverij: Deltas. ISBNnummer: 90-243-7818-4.

Een kleine groentetuin op uw balkon of terras. Auteurs: Nelly en Pierre Tourmente. Uitgeverij: Deltas. ISBNnummer: 90-447-0324-2.

Kortom, er zijn er zoveel dat je moet uitkijken dat je niet door je balkon zakt...dus wel een beetje om het gewicht denken! Lekkere oogst verder!

Groetjes, Fleurtje23

za, 14/07/2007 - 18:56
Trunks81

Hallo

Nog even een snelle vraag

Welke planten blijven net als pepers en paprika,aardbeien,tomaten
Steeds door produceren ?
En die ook niet zo groot worden ?

di, 17/07/2007 - 23:56
fleurtje23

Gewoon regelmatig opnieuw zaaien, bijv. sla uit een zakje kan je de hele zomer steeds opnieuw zaaien.. of als dat te moeilijk is een plantje kopen. Zo hou je de gang erin. Radijs kan je ook steeds opnieuw zaaien. Komkommers en courgette blijven ook doorproduceren. Bieslook en bascilicum ook en zeker nog een heleboel andere kruiden.

Groetjes, Fleurtje23

wo, 18/07/2007 - 01:10
Trunks81

Hallo

Bedankt voor de tips, ik heb ondertussen ook honings en munt plantje gezaaid (iets te veel denk dus als er interesse is !)
Radijs heb ik ook gezaaid maar het werden niet echt mooie radijsen, meer dikke stengels.
Word een komkommerplant niet ook enorm groot ?
En ook nog een palm gekocht winterhard tot -18 ben even de naam kwijt en de musa basjoo. vond ik ook wel mooi of het praktisch is op een balkon zal ik nog moeten zien.
Maar nu heb ik een klein probleemje, ben vergeten naamkaartjes bij de plantje te zetten dus van sommige weet ik niet goed wat het is.Maar zal daar een topic voor maken in het subfora.

di, 24/07/2007 - 00:36
fleurtje23

Komkommer Pepita is een niet kruipende soort. Kan goed in een pot; ranken met stokken ondersteunen.

Groetjes, Fleurtje23

Onderwerp gesloten