alocasia calidora

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/09/2006 - 03:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

alocasia calidora

mijn plant krijgt regelmatig een nieuw blad en blijft dan een tijd goed. alleen sinds een tijdje worden de bladeren snel bruin en komt er een witte gloed overheen. nu lijkt het zelfs een soort spinnenweb wat zicht over het hele blad heeft verspreid.
ik geef hem gewoon 1 keer in de week water en de plant staat ook niet in de volle zon, zou iemand mij kunnen vertellen wat het is en hoe ik er weer vanaf kom?

zo, 03/09/2006 - 11:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Klinkt als spint. Pak er eens een loep bij en kijk of je kleine (vanaf 0,2mm, da's ongeveer twee mensenharen dik) mijten (soort spinnetjes) kunt ontdekken. Meestal zijn ze roodbruin. De aantasting door spint kan niet door een standaard luizenspray, je moet een speciaal middel tegen spint kopen van b.v. Bayer (merknaam Masai). Wat je vandaag al kunt doen is de plant in de regen zetten. Daarmee krijg je ze niet volledig weg maar ze hebben er een bloedhekel aan.

Planten met spint kan je het beste (indien dat natuurlijk een optie is) enige weken buiten laten spelen, daar heeft de spint niet van terug. Anders werken alleen sterke gifsoorten, van effectieve huismiddeltjes heb ik nog niet gehoord.
Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Spint ziet vooral kans als de lucht in huis droog is. Dus sproeien van de plant helpt de aantasting te voorkomen. Maar ondanks het ovhtige weer en sproeien moest ik zelf vorige week ook weer hardhandig ingrijpen.

Oh, ja, vergeet ook niet om je andre planten te onderzoeken en eventueel te behandelen. Sommige planten zijn extreem gevoelig voor spint (b.v. banaan en papyrus), andere nauwelijks, die dienen echter wel weer als uitvalsbasis.

M.vr.gr.,

Ruud

zo, 03/09/2006 - 11:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat duidt op een spint aantasting. Behandelen met een spuitmiddel zal uitkomst geven. Veel sproeien voorkomt spint.

Onderwerp gesloten