aloe variegata en Phoenix roebelenii en Sempervivu

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 13/05/2005 - 15:15
eXistenz

aloe variegata en Phoenix roebelenii en Sempervivu

hallo,
Ik heb een kleine aloe variegata, maar hij blijft klein, hij groeit eigenlijk niet. eens heeft het plantje zelfs los in de grond gestaan, alle wortels waren eraf, maar nu heeft hij zich wel weer vastgehecht in de grond. Wat doe ik fout? hoe moet ik de plant verzorgen? Hoort de plant wel te groeien?
Ik heb ook een Phoenix Roebelenii, moet die soms gesnoeit worden? Ik keek namelijk naar de stam van de plant, daar was te zien dat sommige takken erafgesnoeit waren (zo heb ik hem gekocht), de takken die gesnoeit waren vormen zeg maar de stam.
Dan nog een laatste vraag: Mijn sempervivuminfo-icon groeit te snel, hij is helemaal uit vorm, hiij lang en aan de kop zitten rare uitlopers, hoe krijg ik het plantje weer terug in zijn oorspronkelijke vorm? Kan ik de uitlopers stekken? Hoe moet dat? Geef ik de plant misschien teveel water? (de plant staat binnen)
alvast bedankt!

vr, 13/05/2005 - 21:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Een Sempervivuminfo-icon kan eigenlijk maar heel moeilijk in huis overleven. Die plant hoort buiten in de volle zon. Die lange stengels zijn waarschijnlijk de bloeistengels. En het is volkomen normaal dat hij volop zijscheutjes maakt. Dat heeft gezorgd voor z'n Engelse naam: hens 'n chicks.
Die Aloe is eigenlijk een heel eenvoudige plant. Ook in de volle zon, een goed drainerende grond (dus niet de turf waarin je hem gekocht hebt) en aan de droge kant houden.
Succes!
Pieter

zo, 15/05/2005 - 22:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Phoenix Roebelenii horft niet gesnoeid te worden.
Alleen de dode bladeren bij de stam wegknippen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag