amaryllisbol overwinteren

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 14/08/2005 - 17:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

amaryllisbol overwinteren

Ik heb een amaryllisbol, die dit jaar erg mooi gebloeid heeft. Hoe kan ik deze volgend jaar weer in bloei krijgen? Moet ik het blad afknippen, moet ik hem uit de pot halen, moet ik hem in de pot laten zitten en koel en donker wegzetten, moet ik hem in het voorjaar verpotten, wanneer zet ik hem terug in de kamer?

ma, 15/08/2005 - 00:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is nu wel laat om de bol uit de pot over te planten. De uitgebloeide plant maakt met het blad voor het volgend jaar de nieuwe bloem ,die in de bol word aangelegd.Als de plant niet meer groeid in het najaar begin de rust periode die de bol nodig heeft, bij een temp.rond de 15 graden deze duurt rond de 12 weken.Daarna moet de bol weer naar de 22 graden, daarna begin de bloei.In de rust periode kan je het beste het blad er af snijden en de bol goed droog houden.

wo, 24/08/2005 - 02:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Na een jaartje goed verzorgen ben ik vorig jaar begonnen aan twee amaryllisbollen voor te bereiden voor de bloei. Ik had ze toen, wat ik nu denk omdat de bloei dan weer later begint, te lang water gegeven tot oktober denk ik om ze na verschillende weken zonder water te laten staan 8 weken in de kelder horizontaal te leggen met bloempot en al. zoals hierboven vermeld de uitdrogende bladeren verwijderd vanaf ze droog waren. Na die acht weken terug boven gehaald en ze waren zelfs al aan het uitkomen. aarde volledig ervan afgehaald en terug gepot na bij de grootste een kleintje afgehaald te hebben. Zoals verwacht kwamen bij de grootste 2 stengels tevoorschijn met 4 bloemen en bij de kleindere knol kwam niets :(
Na de bloei heb ik ze dit jaar af en toe korrelmeststof gegeven met hoge waarden (ergens tussen de 15 en 25) en ze zijn beiden goed toegenomen in dikte, zeker de grootste. Het jonge scheutje moet nog zeker een jaartje wachten eer die ook bloemen zal geven.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag