Anigozanthos flavida

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 07/06/2007 - 18:03
Wilmax

Anigozanthos flavida

Enkele maanden geleden heb ik deze plant (kangaroepoot) aangeschaft, daar deze grillig van vorm was en bovendien roze bloeit. Ik had hem nog nooit eerder gezien, en was daarom verrukt deze de mijne te mogen noemen. Ik heb hem, volgens de sticker van het tuincentrum, matig vochtig gehouden en op een zonnige plaats gezet. Maar omdat hij leek te verdrogen (de stengels en de meeste bladeren werden broos en bruin) heb ik het kaartje, die de kweker bij de plant in de pot heeft gestopt, geraadpleegd. Deze vermelde het tegenovergestelde: ruim water geven en ook hierop stond: op een zonnige plaats. Dit heb ik toen maar gedaan. (Hij stond al op een zonnige plaats, dus dat heb ik niet hoeven te veranderen). En inderdaad hij leek op te knappen, kreeg nieuwe uitlopers met bloemen. Maar tot mijn verbazing werden zowel alle bladeren en bloemen grijs i.p.v. groen met roze bloemen. Ongeveer een maand geleden heeft mijn moeder deze plant eveneens aangeschaft, maar deze bloeit rood. Zij heeft hem wel meteen ruim water gegeven, maar de plant staat op een lichte plaats in de halfschaduw. Even leek dat goed te gaan, maar nu is deze net als de mijne geheel grijs. Wat zou er volgens jullie mis zijn gegaan?

do, 07/06/2007 - 18:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat bedoel je precies met dat grijs worden? Staan er (veel) meer haren op het blad? Dan krijgt de plant gewoon meer zon dan bij de kweker die de plant (waarschijnlijk) in een witgekalkte kas kweekte.

Voor veel info:

https://tinyurl.com/y2euygqo

Succes,

Ruud

vr, 08/06/2007 - 14:30
anoniem (anoniem geplaatst)

Ruud,

Met dat grijs worden bedoelde ik gewoon het verkleuren van de gehele plant (zowel de bloemen als de bladeren) naar de grijze kleur.

Overigens ik heb de site bezocht, die jij hebt doorgegeven. Hieruit begreep ik dat de plant inderdaad niet zoveel water verlangt. Dus dat hou ik zo. Maar er staat ook dat hij beslist in de volle zon moet. Dat schort er misschien aan: Er staat nl. een Catalpainfo-icon en een Prunis voor het genoemde raam op het zuiden, weliswaar zo'n 7.5 en 3.5m er vanaf, maar sinds enkele maanden komen er steeds meer bladeren aan deze bomen en staat de plant nu nog maar in de halfschaduw. Eind April van dit jaar was de laatste volle zon. Dus zal ik hem meteen achter een ander (volle zon)-venster zetten, misschien knapt de plant nu nog op.

Bedankt Ruud voor aanwijzing betreffende de site!

Onderwerp gesloten