asparagus sprengeri valt uit

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/02/2009 - 00:07
Inge_1961

asparagus sprengeri valt uit

Hallo allemaal,
Ik heb sinds kort een nieuwe asparagusinfo-icon sprengeri, omdat mijn oude plant na 15 jaar toch wel op was. De oude plant heeft het hier altijd goed gedaan, maar de nieuwe plant begon al na een paar dagen uit te vallen, en er is nu na een paar weken bijna niks meer van over, heel jammer! Ik heb m in een niewe pot gezet, geef veel water en sproei elke dag, maar het mag niet baten. Ik moet wel vertellen dat de lucht wel vrij droog is nu met dat koude weer en de verwarming hoog. Wie weet raad voor mijn nu wel erg zielig uitziende plant? Ik vind het zulke prachtige planten, zit te denken om weer een nieuwe te kopen en die wellicht met jullie tips wél mooi te houden.
Groetjes en alvast bedankt,
Inge

di, 03/02/2009 - 12:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze plant koop je het beste in het voorjaar, want de overgang in de winter naar de warme, droge kamer is vaak funest.
Zet de (oude) plant nu koel, bv. op een slaapkamer; mogelijk loopt ie nog uit.

di, 03/02/2009 - 20:14
beate

Het zijn prachtige en ook sterke planten,idd koel houden.
Maar wat ik me afvraag,had je niet die oude plant kunnen stekken?

di, 03/02/2009 - 20:44
Inge_1961

Dank voor de snelle reacties! Ik heb mn plant al op een koele plek in de slaapkamer gezet. Beate, stekken heb ik eigenlijk niet eens aan gedacht, maar ik zou wel graag willen weten hoe dat moet bij deze planten, delen misschien? Ik hoor het graag,
groetjes Inge

wo, 04/02/2009 - 10:09
beate

Ja, delen. Valt niet mee,want het wortelgestel wordt enorm!
Maar ik laat dan de hele kluit een halve dag in een emmer water of in de vijver staan,dan is het geheel doorweekt en kun je proberen om er voorzichtig een stuk vanaf te trekken of op te delen.
Dat werkt beter dan de zaag erin zetten,wat ik ook al eens gedaan heb,maar dan beschadigt er een te groot deel van de wortels.
Ik ben gek op deze planten,ze het staan op een beschaduwde plek in de tuin(op een sokkel) en ze zijn geweldig decoratief,'s winters gaan ze de garage in (blijft koel daar)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag