cyca palm

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 17/10/2005 - 17:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

cyca palm

Hallo,

Ik heb vorige week een cyca palm gekocht bij de Aldi. Nu vraag ik me alleen af hoeveel water deze plant nodig heeft en of het een sterke plant is die tegen een relatief droge kamer kan...
Alvast bedankt!

di, 18/10/2005 - 22:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb ook de vraag hoe deze verzorgd moet worden,bij Aldi hadden ze beter iets van informatie mee kunnen geven .
ps hoe groot word de cyca. groetjes.

wo, 19/10/2005 - 11:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Even googlen op cycas: https://tinyurl.com/yxnlan8s

do, 27/10/2005 - 22:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

IK heb ook twee van deze palemen gekocht.
Heb ze ongeveer 1 x per week water gegeven.
Nu lijken ze al wat gele naalden te krijgen!
Volgens mij is het beter als ze op een schaal van onderaf water krijgen. Nu zitten ze in een dichte overpot met steentjes op het zand. Je hebt geen controle of de plant te droge of juist te vochtige grond heeft. Van de website die genoemd wordt in een van de reacties wordt je ook niet heel veel wijzer. Weet er iemand iets meer van?

vr, 28/10/2005 - 00:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
waarschijnlijk hebben jullie het over de cycas revoluta. Bijgevoegde foto is mijn eigen plant; ik heb die een vijftal jaren, en daarnaast heb ik nog vier andere cycadacea waarvan drie soorten zelf gezaaid.
Eigenlijk is dit geen palm, ze heeft een heel andere groeivorm: nl om het jaar of om de twee jaar krijgt de plant een nieuwe kroon bladeren. Naargelang de grootte één voor zaailingen en deze op de foto heeft verleden jaar 12 bladeren ineens gekregen. Ze ontrollen zich een beetje zoals een varen. Totdaar wat theorie!
Cycas hebben een goeddoorlatende grond nodig; zelf gebruik ik een mengeling van goede potgrond, zand, gemalen lavasteen en fijne houtschors. Het grootste deel van het jaar hebben ze weinig behoefte aan water en voeding: om de twee weken een kleine portie water; alleen wanneer een nieuwe kroon bladeren gevormd wordt, goed zichtbaar in het hart van de plant, hebben ze meer water nodig en plantenvoeding.
Mijn plant staat van mei tot oktober buiten op een zonnige standplaats en in de winter in een veranda.Nadat een nieuwe kroon bladeren gevormd is kan wellicht de oudste kring bladeren afsterven; dit is een normaal verschijnsel.
De plant kan enkele meters hoog worden! (geen nood, dit duurt jaaaaaren!)
Veel succes,
Paul
ps: op het forum van exotische planten staan er enkele artikelen over deze plant.

cyca palm
Onderwerp gesloten