De buitenste bladeren van mijn Yucca drogen uit.

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 27/11/2007 - 23:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

De buitenste bladeren van mijn Yucca drogen uit.

Ik heb een Yuccainfo-icon een tijdje geleden aangeschaft. In een grotere pot gedaan met onderin van die oranje korrels zodat het water kan weg lopen. Met wat voedings pillen. Maar nu beginnen de buitenste bladeren uit te drogen. De aarde is gewoon nat. Dus de plant krijgt genoeg water. De plant staat in halve schaduw. Hoe zou dit kunnen? Kan het zijn dat de luchtvochtigheid te droog is? Of te weinig zon?

wo, 28/11/2007 - 00:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waar loopt het water weg? Kan het de pot uit? Zoniet, dan is dat het probleem bij uw Yuccainfo-icon. Waarschijnlijk zijn de wortels nu aan het afsterven, waardoor er geen water opgenomen kan worden en het blad verdroogt.
Natte aarde is funest voor een Yucca. Een halfschaduwplant is een Yucca evenmin. Geef hem volle zon en de plant zal het goed doen.

wo, 28/11/2007 - 17:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de reactie!
Ik ben dan bang dat de wortels aan het afsterven zijn.
Want de pot zelf is onder dicht, ik had gehoopt dat het voldoende was om onderin alleen een laag oranje korrels te doen. Zodat daar het water heen kon stromen.

Grtjes Marijke

wo, 28/11/2007 - 17:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is een misvatting. De wortels zitten overal en bij voorkeur onderin. Haal de plant maar eens uit z'n pot en bekijk de wortels. Zijn er nog genoeg levende wortels, verpot de plant dan in verse potgrond en in een pot met afvoer.

ma, 03/12/2007 - 16:46
mariekeg

Zelfs als er geen enkele wortel meer aan de plant zit, hoef je de hoop nog niet op te geven:

Voel eerst of je plant nog een stevige stam heeft (deze kun je met je vingers niet gemakkelijk induwen). Zoniet, dan is de plant echt aan het afsterven. Zoja: verwijder alle rotte wortels van de stam en plaats de stam dan terug in grond die slechts licht vochtig is. Wortels gaan weer opnieuw groeien, maar totdat deze plant weer een wortelbos heeft zullen er nog meer bladeren verdorren.... geduld hebben dus.

succes!

ma, 03/12/2007 - 19:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nou ik heb de Yuccainfo-icon uit de pot gehaald en nieuwe grond gegeven.
Op de bodem liggen nieuwe oranje korrels. Er zijn gaten onder in de pot geboord. Ik ben alleen nog op zoek naar een soort lekbak op wielentjes. Waar de pot dan in kan staan. Ik heb de Yucca nog maar geen water gegeven. Want er zat nog wat natte grond door de verse droge grond heen. De wortels zagen er nog wel goed uit, denk ik. Horen deze rood achtig van kleur te zijn? De stam voelt nog hard. Dus nu maar afwachten. Wanneer zal ik water geven?

Grtjes Marijke

ma, 03/12/2007 - 21:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Roodachtige wortels zijn goed en levend. Wacht 3 weken met watergeven.
Succes!

ma, 03/12/2007 - 21:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Altijd pas water geven als de potgrond helemaal is opgedroogd.
Niet het bovenste laagje voelen, maar me je vinger zo diep mogenlijk in de pot gaan om te voelen.
Deze plant staat liever een tijdje te droog dan te nat.
Vergeet hem maar af en toe water te geven :) en zet hem in het licht!

Onderwerp gesloten