Ficus met luis?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 26/06/2006 - 19:17
Tim BB

Ficus met luis?

Hallo, even een paar vraagjes van een absolute kamperplant-noob..:-P....sinds een paar maanden hebben wij onderstaande Ficusinfo-icon in onze kamer, echter: hij verliest veel bladeren (vooral onderin), maar hij krijgt er ook weer nieuwe groene bij, en in de grond zitten allemaal kleine beestjes! (witte luizen). Iemand enig idee wat er aan de hand is en wat kan ik hier tegen doen?

En hoe vaak en hoe veel water moet hij eigenlijk hebben!

Alvast bedankt!

Grtz.

Ficus met luis?
di, 27/06/2006 - 16:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Staat de Ficusinfo-icon in een binnenpot met een gat? Zo niet, dan is er een afwateringsprobleem! De kleine beestjes op de potgrond duiden op een te langdurig natte kluit. Ze zijn niet echt schadelijk, maar het is wel een teken dat er iets mis is.

vr, 30/06/2006 - 01:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor je reactie! Hij staat inderdaad niet in een binnenpot, maar bij de winkel waar we hem gekocht hebben hebben ze hem gewoon in een plastic zak met grond in de pot gezet zeg maar.......niet echt handig dus als ik dit zo lees? Op zich wel aannemelijk, want de aarde voelt ook continu nat aan waardoor ik hem niet echt vaak water geef.......

vr, 30/06/2006 - 01:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voortdurende natte voeten is niet wat een Ficusinfo-icon graag heeft. Er is dan te weinig zuurstof voor de wortels. De plasic zak maakt dat nog erger. Waarschijnlijk heeft men dat gedaan omdat de pot poreus is. Ik zou de plant overpotten in een pot met een gat voor de afwatering; een stenen of een plastic pot. En laat de kluit voortaan wat drogen tussen de watergiften. Succes!

ma, 03/07/2006 - 20:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ok, bedankt!

Nog een vraagje: wanneer kan ik hem het beste snoeien? Want nu zie ik sommige zo goed als dode zijtakken zeg maar. Maar als ik die afknip verliest hij weer zijn "ronde" vorm als het ware. Heb je hier tips voor?

di, 04/07/2006 - 02:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uitdunnen hoeft de vorm niet aan te tasten. Vooral dode twijgen kun je gerust terugknippen tot op het levende hout. Vaak lopen de takken dan weer uit en vullen de plantvom op. Succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag