hulp nodig, redt moeders orchidee aub

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/05/2015 - 15:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

hulp nodig, redt moeders orchidee aub

Beste

In bijlage kan u een foto zien van mijn moeder's orchidee. Ze is er erg gehecht aan.
Ik vrees echter dat deze zwaar ziek is ofwel dat de 2 andere scheuten in dezelfde pot alle energie van de plant wegnemen.
Mijn moeder durft deze vlinderorchidee niet te scheiden omdat de wortels van de planten met elkaar verbonden zijn.
Is er iemand die ons alsjeblieft kan verder helpen?
De bladeren van de jongste plant middenin lijken slap, bruin, futloos en papachtig te worden. De bloemen van de moeder - en zusterplant bloeiden dit jaar ook niet zo mooi als anders en vallen veel sneller a.

M.v.g.
Mellinda

hulp nodig, redt moeders orchidee aub
zo, 03/05/2015 - 16:30
GreenConnection

Vermoedelijk is de middelste scheut aan het afsterven. Oorzaak onbekend. Mogelijk een keer water in het hart blijven staan.
Totaal geel blad kun je wegknippen. De andere scheuten doen het nog prima.

zo, 03/05/2015 - 17:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de middelste sterft, kan dit kwaad voor de andere nog goede planten in de pot?
Kan de orchidee eventueel gesplitst worden zonder gevaren? In een boek dat we hebben over orchideeën staat dat je normaal gezien probleemloos door de wortelbal kan snijden. Helaas stond de tekst bij een ander type orchidee dus ik weet niet of dit mogelijk is zonder gevaren met het vlindertype.

zo, 03/05/2015 - 17:54
GreenConnection

De zijscheuten lopen geen gevaar bij het afsterven van de middelste scheut.
Splitsen zou ik niet doen. Wat voor zin heeft het? Een grote plant is net zo aardig, als 2 apart.

za, 30/05/2015 - 01:39
Mellinda

Beste
Ondertussen lijken er een paar bladeren van 1 van de 2 moederplanten in dezelfde pot stilaan week, verrimpeld en papachtig eruit te zien en voelen en ze beginnen te lijken op het nog groene kleine blad van de middelste ondertussen afgestorven babyplant op de foto...Eerst begon het met 1 blad, nu zijn het er al 3 ook al zien ze nog groen en hebben we altijd gechecked dat alleen de bladeren en niet het midden van de orchidee bestoven werd. Akkoord, het is al een oude orchidee, maar is er iets dat ik toch nog kan ondernemen? We zijn er allemaal zeer aan gehecht.
M.v.g. Mellinda

za, 30/05/2015 - 02:04
GreenConnection

Stop met 'bestuiven'/ besproeien. De huidige generatie Phalaenopsis bloeit en groeit ook bij een lagere luchtvochtigheid. Vocht in het hart van de plant is heus funest!

za, 30/05/2015 - 02:55
Mellinda

Zal het tegen moeder en vader zeggen dat ze de plant beter niet meer besproeien, bedankt. Kan hij er dus tegen met gewoon af en toe wat potwater? Enige manier dat ik kan bedenken is dat het moet gebeurd zijn als mijn vader de planten besproeide. Mijn moeder let er al jaren op dat er niets in het hart kwam...

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag