Is dit nou een Fatsia of niet?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 21/06/2006 - 17:53
pbaron

Is dit nou een Fatsia of niet?

Hallo allemaal,

Ik heb een kamerplant die het niet zo best doet. Mijn moeder dacht dat het een vingerplant was, maar als ik op Google afbeeldingen zoek, lijkt het toch niet echt op een Fatsiainfo-icon. Kan iemand mij vertellen wat voor plant dit is en hoe te verzorgen? Hij groeit alleen nog een beetje aan de onderkant en de bovenkant ziet er wat gelig en hangerig uit. Ook verliest hij wat blad. Ik heb een venster op het zuiden, maar ik hem hem nu maar even in de schaduw geplaatst.
Alvast bedankt!

Is dit nou een Fatsia of niet?
wo, 21/06/2006 - 18:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens mij is het een Schefflera.

wo, 21/06/2006 - 20:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

@Groenfan: dankjewel! ik heb even gezocht op dit forum en google, en het klopt wat je zegt, het is een schefflera. Ik weet nu dus inmiddels ook dat ie niet best tegen temperatuurverschillen kan, en hoop dat ie het nu op zijn nieuwe plekkie (dus niet naas

wo, 21/06/2006 - 22:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Graag gedaan. Succes met de verzorging van je plant.

do, 22/06/2006 - 01:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zet de mijne tijdens de zomermaanden gewoon buiten in een goed drainerende pot, en dat lijkt hij wel graag te hebben. Had 2 jaar geleden heel veel bladluizen, hij plakte van onder tot boven vol. Ik hem toen drastisch bijgesnoeid en de bladeren die nog overwaren afgewassen met een zeepsopje. Was eigenlijk meer stam dan blad. Dan gewoon buitengezet zodat hij eens goed kon afregenen, en afgewacht hoe hij erop zou reageren. Tegen het einde van de zomer was hij mooier en voller van blad dan ooit tervoren. Sindsdien zet ik hem buiten zodra het een beetje zonniger en warmer word en blijft hij de hele zomer en zelfs een stuk van de herfst buiten staan. Hij kikkert er telkens weer van op.

vr, 23/06/2006 - 23:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Schefflera arboricola

zo, 23/07/2006 - 14:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij zetten hem ook in de zomer buiten, wel in de schaduw, en op het najaar heb je weer een mooie volle plant.
Mocht hij een kale stam gekregen hebben kun je altijd de top eruit halen en hij loopt weer langs de stam uit.

Gr. Beppie

Onderwerp gesloten