Klimopachtige sterft af?

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 07/07/2012 - 11:48
Blueplant

Klimopachtige sterft af?

Goedemorgen!

Ik heb een plant op mijn kamer staan, een soort klimop achtige (blad heeft drie punten, waavan de middelste een stuk langer is). Nu staat hij er al anderhalf jaar ongeveer en de plant heeft ook takken van over de 2 meter nu (zijn geen volwaardige takken, maar flexibele tentakels ).

Mijn probleem is dat het uiteinde van alle tentakels afsterft..wordt bijna zwart en lijkt wel uitgedroogd. Ik geef de plant thans genoeg water. Nu heb ik die afgestorven uiteinden eraf geknipt, en er komen nieuwe vertakkingen bij waar een blad zit, alleen nu zijn er een aantal die ook af aan het sterven zijn, zo lijkt het.

Komt dit geheel doordat de tentakels te lang zijn of wat kan de oorzaak zijn?

De plant ligt horizontaal dus hoeft niet eens te klimmen. Zo nodig zal ik een foto uploaden.

Bvd, Martin Blue

za, 07/07/2012 - 13:17
Mosmanneke

Een foto zegt meer dan duizend woorden!

zo, 08/07/2012 - 20:34
Blueplant

Oke, ik zal zsm een foto uploaden, ben op dit moment niet thuis.
Mvg, Martin Blue

vr, 13/07/2012 - 14:40
Blueplant

Bij deze foto 1, de bladeren zien er helemaal uitgedroogd uit, hebben ook geen groene kleur meer. Verder zie je ook de stengel (rechtsonder) die dood uitloopt (wordt bijna zwart en hard).

Klimopachtige sterft af?
vr, 13/07/2012 - 14:43
Blueplant

Hier nog een foto om een beter idee van de plant te krijgen:

Klimopachtige sterft af?
vr, 13/07/2012 - 14:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet elke tak heeft het eeuwige leven, of misschien'' gekneusd'' door het gewicht, en sterft af. Wellicht iets bijknippen?

vr, 13/07/2012 - 14:59
RdB

Dit is geen klimop-achtige maar een hele echte, wel de een of andere cultivar.

Met de plant lijkt mij weinig mis. U zegt dat u hem nu 1,5 jaar hebt en dat hij flink is gegroeid. Dus wat kan er fout gaan?
Kan het eventuele teveel aan water wegvloeien en is de plant niet te nat gehouden? Zo niet dan word het tijd de plant eens te verpotten. Spoel daarvoor de plantkluit eerst goed uit: zet hem een half uurtje in een bak water en laat daarna goed uitlekken. Daar knapt elke plant van op. Indien mogelijk: laat hem eens in de regen staan, daar spoelen de bladeren ook weer schoon van.

Ruud

vr, 13/07/2012 - 15:05
Blueplant

Bedankt voor de snelle reacties! Hij groeit inderdaad goed, alleen ik maakte mij zorgen omdat op 1 stengel na, ze allemaal afsterven. Het is een gesloten pot, omdat deze op mijn bureau staat. Wellicht kan ik een water doorlatende pot gebruiken en dan zet ik die in een binnenpot. Bedankt voor het advies!

Mvg, Martin Blue

vr, 13/07/2012 - 16:32
RdB

Als je hem uit de pot haalt zal waarschijnlijk blijken dat de wortels deels zijn afgestorven. Kweken in gesloten pot gaat vroeg of laat altijd mis. Is het geen stagnerend water dan wel door zoutophoping of verstikking.

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag