Meerdere vragen over meerdere planten

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 12/01/2012 - 15:25
hubbers

Meerdere vragen over meerdere planten

Ficusinfo-icon Ginseng
Ik heb dus zo'n klein bonsai boompje, ficus ginseng, en ik wou die eigenlijk groot laten groeien. Het is nu alleen zo'n afgezaagde wortel waar dan takken uit groeien. Nu las ik ergens dat deze ficus luchtwortels maakt. Weet iemand bij welke hoogte hij dat gaat doen, want anders wordt het zo'n lege bende?

Yuccainfo-icon Elephantipes
Mijn Yucca begint een beetje scheef te staan in z'n pot (beide stammen). Is de pot nu te klein geworden of is alleen nieuwe grond genoeg? De stammen voelen gewoon hard aan en beiden maken als een gek nieuwe takken aan.

Verpotten
Ik heb nu een aantal planten die nodig verpot moeten worden. Kan ik dat nu al doen of is het best even wachten tot de lente? Het zijn natuurlijk allemaal kamerplanten.

Bedankt!

do, 12/01/2012 - 19:11
Leintje

Verpotten doe je het beste in het voorjaar......

Ficusinfo-icon Ginseng is geen bonsai......dat even voor de duidelijkheid.

do, 12/01/2012 - 21:10
hubbers

Ok ik zal nog even wachten met verpotten. Ik weet dat de ficusinfo-icon geen bonsai is maar aanhalingstekens doen het blijkbaar niet op het forum.

En de andere 2?

zo, 15/01/2012 - 11:53
hubbers

Ik heb na lang zoeken een antwoord gevonden voor de ficusinfo-icon. Schijnbaar als het warm, licht en vochtig genoeg is gaat hij zelf luchtwortels maken aan de schaduwkant. Heb hem dus maar in een plastic zak gezet en dan maar hopen dat het snel weer warmer wordt.

Weet niemand verder wat ik het beste met de yuccainfo-icon kan doen?

zo, 15/01/2012 - 14:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ficusinfo-icon 'Ginseng', is al teruggeknipt en zal wel langere takken maken, maar of de plant dan nog fraai toont, is de vraag. In huis maken de meeste Ficus soorten geen luchtwortels; de luchtvochtigheid is te laag.

Je kunt nu al wel planten gaan verpotten, maar hou de planten dan wel zo licht mogelijk en geef nog niet teveel water.

zo, 15/01/2012 - 15:16
hubbers

De luchtvochtigheid zit nu op 65% in de zak waar de ficusinfo-icon in zit, dus dat moet wel goed komen. Temperatuur is 23 graden erin, dus nu is het een kwestie van wachten (op warmer weer en meer zon). Mijn zamioculcas begint zichzelf uit de pot te duwen dus die heeft een grotere nodig, kan ik gelijk vandaag doen dan.

Bedankt

vr, 20/01/2012 - 11:45
hubbers

Even een korte update over de ficusinfo-icon:
Hij zit nu in de zak waar het zo'n 30 graden is bij een luchtvochtigheid van 70-75%. Hij maakt luchtwortels aan als een gek. Zitten nu 4 aan die meer dan een cm zijn en nog eens een stuk of 8 kleinere.
Op de foto zijn er duidelijk een paar te zien. Links 2, rechts 1 en onder ook nog 1 tegen de stam aan

Meerdere vragen over meerdere planten
Onderwerp gesloten