Miltonia

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 25/07/2009 - 19:51
rianne1902

Miltonia

Hallo,
Ik heb een vraagje:
Ik heb vorige week een Miltonia orchidee gekregen.
Deze zit in een pot.

Ik had zelf al 2 phalaenopsis orchideeen en deze zitten allemaal in een plastic kweekpot met gaatjes. Deze pot heb ik dan in een mooie overpot staan met onderin wat korrels zodat de orchidee niet in het water staat

Maar de Miltonia staat gewoon in een overpot. Er zit een briefje bij voor de verzorging: Prik met een sateprikker in de grond, als de prikker wat droger aanvoelt kun je de grond weer bevochtigen.

Hoort dit wel zo? Want ik vind dat ik met een prikker niet echt goed kan zien hoe vochtig de plant staat.

Groeten Rianne

P.s: de orchidee komt bij de orchideeenhoeve weg, daar hebben ze de plant in die pot gedaan.

za, 25/07/2009 - 20:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helaas horen we dit soort zaken vaker, en het staat dan wel leuk, maar de problemen komen later. Het risico dat de wortels gaan rotten is niet ondenkbaar en de plant komt snel zuurstoftekort bij de wortels. Mogelijk kun je de plant voorzichtig overplanten in een pot met gaatjes.

ma, 03/08/2009 - 13:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik haal meteen de over pot er af als ik zoiets koop of krijg en zet de plant dan in een plastix kweek pot met veel gaatjes .
Ziet niet mooi uit maar je kunt de pot ook bekleden met een cocos matje of tukken boom schors en zet ze dan gewoon op een schotel niet in de velle zon . Veel licht en een maal per week goed nat maken en dan uit laten druipen . Normaal groeien ze in de toppen van de bomen dus onder het bladerdak en dus veel licht , de staan daar in de holtes van schors en takken tegen de boom aan . af en toe krijgen ze daar een bui en dan is het weer een tijdje droog . imiteer dit dan ook in je huis kamer . Als de bloem is uit gebloeit dan gaat deze plant bij mij in een hanger naar nijn tuin waar ik hem onder mijn prieeltje hang waar druiven en klimplanten over heen groeien . Vaak geef ik ze geheel geen water meer als ze daar hangeng en alleen als het langer dan een week droog weer is en warm .
Ze zullen dan gaan groeien en lucht wortels van soms wel 50 cetm, gaan vormen . Na een tijdje als ze de planten mooi gezond er uit zien gaan ze naar binnen in de slaap kamer waar ze voor het raam redelijk droog worden gehouden . Na een tijdje schieten de bloemstengels er uit en gaat hij weer terug naar mijn huiskamer en begint het heleverhaal weer van voren af aan .
Geef niet teveel mest .In de rust tijd is het vervangen van de schors waar hij in staat vervangen een goede mogenlijkheid In de bleoitijd geef ik ongeveer 1 maal per maand lek water van ondooit vlees , zit wat bloed in.Goede voeding voor je plant .
Mijn herts hoorn hangt ook altijd in de zomer onder het blader dek van mijn prieel en het is overweldigend hoe mooi hij het daar doet en is geheel afhankelijk van wat de natuur hem geeft . Ik kijk wel naar hem maar verzorg hem dan amper In de herft gaat hij weer naar binnen en mooi dat hij dan is doet het buiten beter dan binnen. veel cucces er mee.

Onderwerp gesloten