naam van deze plant en hoe te verzorgen?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 09/03/2006 - 11:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

naam van deze plant en hoe te verzorgen?

Hallo,

Weet iemand de naam van de volgende plant (ik kan helaas geen foto plaatsen), die ik in het najaar als cadeau heb gekregen.

Het is een al heel grote kamerplant, onderaan met ineengedraaide stam waaruit verschillende takken als bij een boom uitgroeien (onderaan echt de bruine stamkleur, bij de vertakkingen mooi groen), waaruit dan weer telkens vertakkingen groeien met een waaier van telkens 5à6 bladeren op het eind (groen, langwerpig-amandelvormig).

Omdat iemand me zei dat de plant in een te kleine pot stond en ik in december kleine geel-bruine plekjes zag op de onderste bladeren heb ik hem in januari verpot in een grote pot, wat fout was, denk ik nu, aangezien de onderste bladeren nu bruin en droog worden en afvallen en de bovenste nieuwe blaadjes niet verder groeien.

Ik geeft de plant eens per week vrij ruim water, de grond is steeds vochtig. Hij staat momenteel (vroeger in de living) op de slaapkamer (overdag en 's nachts vrij fris dus, want geen verwarming, 's avonds wat warmer), zonder direct zonlicht (aan de noordkant van het huis), wel vlak aan het venster. In de grond zitten ook van die substral staafjes.

Wat is de oorzaak en wat kan ik eraan doen?
Ik zou het echt vreselijk vinden als ik hem zo kapot zou laten gaan...

do, 09/03/2006 - 18:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waarschijnlijk is het een Pachyra.
Ik zou hem in de kamer zetten, zodat de temperatuur hoger is.
Zoveel mogenlijk licht, niet te veel water.
Indien hij droger is, dan water met voeding geven.
Als hij de groei heeft hervat, kun je de takken in het voorjaar terug snoeien tot 10 cm. boven de stam
Als hij in een pot staat met een gat er in, kun je hem in het voorjaar een keer doorspoelen( dus veel water achter elkaar)
en direct weer bijmesten.
succes Jan Piet

vr, 10/03/2006 - 01:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Pachira aquatica, de naam zegt het al; deze plant kan behoorlijk veel water hebben. Als hydroplant, dus met z'n wortels in het water vindt ie uitstekend.
In de winter verliest de plant altijd wel wat blad, zeker na een verpotbeurt. De winter is een rusttijd, dus staat de groei vaak stil. Om de plant in model te houden is terugsnoeien dan ook wel gewenst. Uw behandeling was niet verkeerd en hergroei komt beslist wel weer op gang.
Succes!

vr, 10/03/2006 - 14:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ok dankjewel! Dat stelt me al wat gerust allemaal :-)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag