Plant groeit vreemd

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 29/01/2014 - 00:39
AnneBerkh

Plant groeit vreemd

Beste lezers op dit forum,

De lange uiteinden van deze plant zien er anders uit dan de rest van de plant. Ik heb die uiteinden er al eens afgeknipt, in de hoop dat de plant daarna op een normale manier verder zou groeien. Maar dat gebeurde dus niet. Heeft iemand misschien een idee waarom dit gebeurt (lange uiteinden met minder blad dat er ook wat anders uitiet) en en wat ik eraan kan doen, zodat de plant weer mooi en veel blad krijgt?

Vriendelijke groeten
Anne

PS Sorry voor de onduidelijke formulering. Ik weet even niet hoe ik het beter kan formuleren. Hoop dat het toch duidelijk is wat ik bedoel...

Plant groeit vreemd
wo, 29/01/2014 - 00:08
ondergetekende

lijken me windende ranken te zijn,ik kan het van op de foto niet goed
zien,maar volgens mij is dit gewoon een klimplant?
in dat geval zijn die slingers volstrekt normaal.
welke plant is het?

wo, 29/01/2014 - 00:32
AnneBerkh

Vriendelijk dank voor de reactie.

De foto was inderdaad onduidelijk, ik heb dus een andere geplaatst.

Misschien heeft u gelijk. Maar ooit was deze plant heel groot en lang. Toen groeide hij wel normaal. In ieder geval groeide hij anders als nu. Omdat hij er op gegeven moment slecht aan toe was heb ik hem helemaal kort gesnoeid. Daarna deed hij het een tijdje goed maar na verloop van tijd kreeg hij dus de lange uitlopers met blad dat er anders uitziet dan de rest van het blad. Niet alleen ziet het blad er anders uit maar ook is er minder blad op die uitlopers.

Ik ben de naam van de plant even vergeten.

Plant groeit vreemd
wo, 29/01/2014 - 00:32
GreenConnection

Dit is Cissus rhombifolia.
De ranken gaan altijd enigszins rekken, het geen wordt versterkt doordat de lange ranken in de schaduw groeien, waardoor ze veel minder licht krijgen. Ook de stralingswarmte van de cv doet daar aan mee.

wo, 29/01/2014 - 00:58
AnneBerkh

Aha, dat zou inderdaad kunnen. Ik ben verhuisd en de plant staat dus op een andere plek. Voorheen kreeg hij van de bovenkant evenveel licht als aan de onderkant maar nu heeft hij van boven natuurlijk meer licht dan aan de onderkant. En dan nog de cv...
Wat goed dat u zoiets weet! Ik heb er geen seconde bij stilgestaan maar dit zou inderdaad een goede verklaring kunnen zijn. Vriendelijk dank.

Hij heeft aan de uitlopers ook zoveel 'grijpertjes', van die krulletjes die overal inhaken. Die heb ik eerder ook nooit gezien.

wo, 29/01/2014 - 01:01
GreenConnection

De plant klimt met die 'grijpertjes'.

do, 30/01/2014 - 13:30
phyllonemus

Het geslacht Cissus heet Cyphostemma tegenwoordig.

do, 30/01/2014 - 14:32
GreenConnection

Niet alle leden van het geslacht Cissus zijn omgedoopt. Zover ik weet bestaan Cissus antartica, Cissus rhombifolia en Cissus rotundifolia nog steeds onder deze naam. Cissus juttae is met nog enkele onbekendere soorten al jaren onder de naam Cyphostemma (juttae) bekend.

Onderwerp gesloten