Planten goed voor astma-kinderen?????

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 11/05/2006 - 03:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Planten goed voor astma-kinderen?????

Als (kamer)planten leek zou ik eens willen horen of er mensen zijn die mij een tip kunnen geven.

Mijn kleinkind van 11 maanden heeft zware astma, in het huis staan helemaal geen planten en ik meen wel eens iets gehoord of gelezen te hebben dat bepaalde planten in huis goed zijn (juist) voor astma patienten.

Wie weet hier iets op te antwoorden want als er d.m.v. planten in huis e.e.a. aan het binnenhuisklimaat gedaan kan worden en dat het een goede invloed op astma-patienten heeft zou ik dat graag willen weten.

Wat voor planten komen hiervoor in aanmerking?

do, 11/05/2006 - 22:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

planten zorgen ALTIJD voor een beter omgevingsklimaat.je kunt ook eens naar deze side gaan:www.vanaerts.nl.dan naar rubriek uw werkplek dan even naar de brochure over minder ziekte op kantoren.Dit geldt dan natuurlijk ook voor de huissituatie.
succes m.

vr, 19/05/2006 - 18:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Planten waarvan de olie goed is voor astmapatienten zijn:Hysop,lavendel,den,rozemarijn,basielkruid,benzoe en cajaput.Deze info haalde ik uit "Kruiden,het complete naslagwerk voor het kweken en gebruiken" van Lesley Bremness.De uitgever is Van Reemst uitgeverij in `s-Hertogenbosch.
Verder weet ik dat je nooit Dieffenbachia in huis moet halen omdat deze kamerplant juist slecht is voor astmalijders.

za, 20/05/2006 - 00:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Henk, de planten die jij noemt zijn buitenplanten. De vraag was of planten in huis goed zijn voor astma patienten. Ik kan daar wel antwoord op geven omdat ik zelf astmapatient ben. Als ik in een kamer zonder planten kom heb ik altijd het idee dat de kamer stoffiger is dan een kamer met planten. Ik voel me prettiger om toch wat planten in huis te hebben ook in verband met afgifte van zuurstof.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag