Houd je huis koel met duurzame solar screens

Als de zon tevoorschijn komt wil je natuurlijk niets liever dan genieten van je mooie tuin. Maar hoe zorg je ervoor dat het huis koel blijft op zo’n warme dag? De hoge temperaturen zijn heerlijk als je buiten zit, maar minder aangenaam wanneer je binnen probeert te werken of te slapen. Solar screens zijn een hele goede oplossing! Deze vorm van buitenzonwering is effectief, duurzaam en milieuvriendelijk. Lees er meer over in het onderstaande artikel.

Wat zijn screens?
Voordat we de voordelen bespreken van duurzame solar screens, is het handig om te weten wat screens precies zijn. Simpel gezegd is een screen een zonwerend doek dat aan de buitenzijde van de ramen wordt gemonteerd. Het kan door geleiders op en neer schuiven en elektrisch worden bediend. Een screendoek kan zonlicht en warmte voor maar liefst 85% filteren. Hierdoor blijft het zelfs op een hele zonnige dag lekker koel in huis. Naast de standaard screens zijn er ook ritsscreens verkrijgbaar. Bij dit type buitenzonwering zit het doek met een rits vast aan de geleider. Hierdoor kan er geen wind tussen komen en zal het screendoek niet gaan klapperen.

Voordelen van screens
Moderne screens hebben diverse voordelen. Het doek is bijvoorbeeld niet alleen zonwerend, maar laat ook daglicht door. Je kunt dus wel naar je tuin kijken als je binnen zit, maar mensen van buitenaf kunnen niet in je woning kijken. Screens zorgen op deze manier voor privacy zonder dat je al het daglicht in huis verliest. In tegenstelling tot verduisterende rolluiken zorgen screens dus niet voor een opgesloten gevoel. Door de optimale filtering van zonlicht en warmte blijft het daarnaast lekker koel in huis. Screens hebben tevens een hele strakke uitstraling, waardoor het een stijlvolle toevoeging is aan je woning.

Duurzame solar screens
Naast de standaard (rits)screens zijn er solar screens verkrijgbaar. Deze buitenzonwering werkt op zonne-energie. Het is voorzien van een zonnepaneel aan de voorkant waarmee de accu kan opladen. Omdat je geen gebruik maakt van stroom, is de zonwering energieneutraal en milieuvriendelijk. Een solar ritsscreen is daarnaast beter bestand tegen wind en gaat dus langer mee. Het is in beide opzichten een duurzame keuze.

Eenvoudige montage
Een ander belangrijk voordeel van een solar screen is de eenvoudige montage. Omdat je gebruik maakt van zonne-energie, hoeft er geen bedrading worden aangesloten. Je hoeft dus niet naar binnen te boren en je hebt ook geen kennis van elektra nodig. Een solar screen bevestig je eenvoudig op de muur en is daarna direct te gebruiken. Super handig!

 

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Duurzame Wereld
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.