sanseveria.

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 12/05/2011 - 13:43
Joop Klepzeiker

sanseveria.

hallo weer.

Ik heb al 3½ jaar een parchtige sanseveria/ georven van m'n opa.

hij doet het erg goed.

maar nu worden sommige bladeren geel, en ik denk dat het volgende wordt, dat ze soppig worden, en dat je ze er dan simpel uit kan trekken.

Wat kan dat zijn? Voeding te veel? te veel water?, Hij staat niet in het raam kozijn, maar in een hoek, maar hij heeft wel Veel dag licht, dus het kan niet door de zon komen.

kan het ook gewoon zijn dat, soms oude bladeren gewoon dood gaan en dat hij dan gewoon door groeit?

Ik heb Voeding gegeven door middel van osmocoten, op deze mannier, een thee lepel osmocoten, in het water doen, half uurtje laten staan, en dan de gieter volledig leeg gieten, Het is een Gieter van een liter, dat heb ik trouwens al in eind maart gedaan, dit deze methode heb ik geleerd van een oud sanseveria Kweker.

Ik hoop niet dat hij dood gaat.

dat was het.

do, 12/05/2011 - 14:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat je teveel water en mest geef.
Verwaarloos hem en hij doet het uitstekent.

do, 12/05/2011 - 15:29
Joop Klepzeiker

ja gelukkig zijn het sterke planten, ik heb hem nu in de zon gezet, ik doe hem natuurlijk niet hele dagen in de zon, want ze verdragen maar een paar uur per dag, maar ook dat ga ik op bouwen, nu een half uurtje morgen 3 kwartier, etc, want hij is niet veel zon gewend.

do, 12/05/2011 - 15:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je plant in een hoek staat (dus niet voor het raam), pas dan de watergift en voeding aan aan minder lichte omstandigheden.

do, 12/05/2011 - 16:58
Joop Klepzeiker

Oke dat zal ik doen.

Bedankt. :)

do, 12/05/2011 - 23:00
Joop Klepzeiker

Ik heb de plant uit de pot gehaald, en hem in een Veul grotere Pot met afwaterings gaten gezet, Zonder er aarde in te doen, dus de plant staat er gewoon blood in zodat hij kan uit druipen en de wortels veel zuurstof krijgen.

Toen ik hem uit de pot haalde leek het alsof de wortels van de plant met de helft afbraken er zit dus nog een helft van de aarde in de pot, met wortels er in, dus ik denk dat ze afbraken.

De pot ga ik doorboren, en een bak er onder zetten om het water op te vangen.

Groeten Roel.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag