Koikarpers: soortgeschikte teelt en voeding

Koikarpers worden met recht gezien als de meest edele vertegenwoordigers van vijvervissen. De veeleisende dieren kunnen tot een meter lang worden en brengen hun bezitters al tientallen jaren met hun kleurrijke schubben in verrukking. Echter, om dit te bereiken is het belangrijk dat de leefomstandigheden zijn goed en dat de koi hoogwaardige voeding afgestemd op hun behoeftes krijgen.

Koikarpers: herkomst en uiterlijk
Van oorsprong komen koikarpers waarschijnlijk uit Iran. Tegenwoordig komen met name de meest bijzondere soorten uit Japan. Ondertussen zijn de gekweekte vissen niet alleen beschikbaar via dure rechtstreekse import, maar ook vanuit Europese teelt.

Koi kunnen een lengte bereiken van 80 tot 100 cm en kunnen met gemak 60 jaar oud worden mits ze onder goed omstandigheden gehouden worden. Het handelsmerk van deze edele dieren is echter zonder twijfel hun kleurrijke schubben. Koikarpers worden gekweekt in veel verschillende variëteiten die voornamelijk te onderscheiden zijn op basis van hun kleuring.

Koikarpers zijn veeleisend
Koikarpers zijn zeer veeleisend. Dit zorgt ervoor dat het houden van koikarpers in verhouding duur is. In een koi vijver moet minstens 1000 liter water per vis beschikbaar zijn. Daarbij moet een vijverdiepte van tenminste 1,5 m gehandhaafd worden. Dit is belangrijk zodat de koikarpers zonder problemen kunnen overwinteren in de vijver.

Los daarvan zijn goede waterwaarden essentieel. Anders kunnen visziekten zich gemakkelijk verspreiden onder de gevoelige vijverbewoners. Om dit te voorkomen moeten vijverbezitters regelmatig de pH waarden, het zuurstofgehalte en de nitriet- en ammoniumwaarden checken.

Op behoefte gebaseerde voeding voor gezonde koikarpers
Koikarpers zijn omnivoren. Ze eten zowel planten als insecten en larven. De vissen hebben geen verzadigingsgevoel. Daarom is het belangrijk om te letten op een geschikte hoeveelheid voeding. Dit betekent onder andere dat de hoeveelheid voeding gereduceerd moet worden bij lagere temperaturen. Dit is vanwege het feit dat koikarpers koudbloedige vissen zijn en hun metabolisme vertraagt zodra het kouder wordt.

Verder helpt het verdelen van de voeding in meerdere kleine maaltijden bij het voorkomen van het overvoeren van het gevoelige spijsverteringssysteem van de koikarpers.

Hoogwaardig koivoer voor gezonde vissen
Het loont om te letten op uitmuntende kwaliteit bij het kopen van koi voer. Hoogwaardige voeding draagt doorslaggevend bij aan de gezonde ontwikkeling van de edele vijverbewoners, het versterkt het immuunsysteem van de dieren en laat de kleur het beste tot zijn recht komen.

Met het premium koivoer van KI-JA-KO, zijn vijverbezitters op de juiste weg met het voeren van hun kostbare vissen. Het aanbod van de fabrikant bestaat uit speciale variëteiten voor zowel lente en zomer als het kweken van koikarpers. Het hoogwaardige voer voorziet de vissen in alle vitale voedingsstoffen die ze nodig hebben. Bovendien zorgt de goede verteerbaarheid ervoor dat het vijverwater niet onnodig vervuild wordt door de uitwerpselen van de koi.

 

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Vissen
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag