verzorging cytisus racemosus?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 14/03/2006 - 17:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

verzorging cytisus racemosus?

ik heb bovenstaande plant gekocht maar bij het tuincentrum konden ze me weinig vertellen over de verzorging. op het internet vond ik plaatjes van een plant die geel bloeit, maar die van mij heeft witte bloempluimpjes. tevens zag ik dat deze plant giftig is. wat is hiervan waar? ik heb de plant nu midden in de kamer staan, want de blaadjes zien er niet uit alsof ze in de volle zon kunnen staan. hoe moet ik deze plant verzorgen wat betreft water en licht? alvast bedankt!

di, 14/03/2006 - 21:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een witte Cytisusinfo-icon racemosus ken ik (nog) niet, maar de behandeling zal hetzelfde zijn als de gele. Hij staat graag licht en een beetje zon zal geen kwaad kunnen, mits er voldoende water gegeven wordt. Te natte voeten vindt ie niet prettig. Wel graag een koele standplaats. Alle bremsoorten zijn giftig, maar alleen bij inname.
Succes!

wo, 05/04/2006 - 21:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

bij de mijne zat een beschrijving. Hij mag in de volle zon, maar zodra hij in volle bloei staat moet je hem wat bescherming bieden.

Na de bloei tot 10 cm terugsnoeien en verpotten met nieuwe bloemisten- of heidegrond.

De witte pluimpjes zijn knoppen .

vr, 21/04/2006 - 11:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is de cytisusinfo-icon racemosus ook winterhard?

vr, 21/04/2006 - 12:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze plant zal in een niet al te strenge winter op een beschutte plek het wel overleven. Maar echt winterhard is ie niet te noemen.

Onderwerp gesloten