vingerplant

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 01/12/2005 - 21:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

vingerplant

we hebben een vingerplant overgenomen van een vriend. Nu staat ie sinds een week bij ons in de kamer en veel bladeren krijgen bruine vlekken met een gele rand, ook gaan de bladeren krommen en slaphangen. Hij staat op een plek waar hij niet echt veel daglicht krijgt. Hij is ongeveer dik een meter hoog en staat in een enkele (grote) pot.
Kan iemand mij wellicht verzorgingstips geven voor de vingerplant... toen ik de plant een jaar geleden bij die vriend thuis zag was ie veel dichter en uitbundiger gebladerd.

Zie je reactie wel tegenmoet. Alvast bedankt!

Groet Peter

do, 08/12/2005 - 22:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

een vingerplant heeft heel veel licht nodig, vooral in deze tijd van het jaar omdat de dagen al korter zijn. s'ochtends de zon is geen probleem, je moet de plant vochtig houden, en wekelijks sproeien, ivm met de droge lucht in huis die je krijgt als de kachel weer aan is. De bladeren afnemen met een vochtige doek is ook heel goed.
Je mag de planten in de winter periode( rustperiode) ongeveer 1 keer per maand mest geven, niet te veel anders verbranden ze. Dat kan dus bruine bladeren geven. Het kan natuurlijk best dat de plant af en toe een blad laat vallen, kijk een mens laat ook haren vallen. Als het geel wordt kan het echt wel te maken hebben met te weinig licht, en misschien aan de te droge kant. Zorg we wel voor dat de pot ergens op rust in de sierpot. Dat er dus geen holle ruimte tussen zit. Als de plant erg droog is en je geeft hem water dan loopt dat meteen weer uit de plant en als er een schotel ofzo er onder staat, loopt het water op de schotel en dan neemt de plant dat weer van onderen op. Ik hoop dat je hiermee wat kunt anders mail me maar.
cynthia
c [dot] perikathome [dot] nl

Onderwerp gesloten