Vreemde cycaspalm

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 10/03/2008 - 16:51
Madelief1973

Vreemde cycaspalm

Een vriend van mij heeft al jaren een cycaspalm in zijn huis staan. Een paar maanden terug werd er een blad geel en die heeft hij er toen afgehaald. Op die plek kwam een nieuwe stengel die binnen vijf dagen tijd wel twee meter lang was. Daarna begonnen de bladeren zich uit te rollen. Dat lange blad is langer maar ook lichter van kleur. Een paar weken later gebeurde hetzelfde met een ander oud blad. Hij werd geel, die vriend haalde hem eraf en op diezelfde plek ontstonden nu vijf nieuwe stengels. Weer in zeer korte tijd enorm lang (gemiddeld een meter of twee) en nu beginnen de bladeren zich uit te rollen. De oude bladeren beginnen nu echter allemaal gelig van kleur te worden.
Wat is er aan de hand met deze plant? Is hij aan het doodgaan?

ma, 10/03/2008 - 10:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

De plant staat te warm en te donker. De lange, slappe bladeren zijn daardoor nauwelijks levensvatbaar. Zet hem zo licht mogelijk en koel.

ma, 10/03/2008 - 14:12
Madelief1973

Dat lijkt me sterk want hij staat voor het raam en niet bij de verwarming. Die lange stengels lijken mij geen nieuwe bladeren omdat de oude bladeren ongeveer 40 cm lang zijn. Nieuwe bladeren kunnen dan toch niet ineens wel 2 meter lang zijn? Dan groeit zo'n plant wel heel erg snel. Zeker ook omdat er binnen vijf weken tijd zes nieuwe bladeren zijn ontstaan. Deze planten staan toch bekend om hun langzame groei? En dan bij deze plant binnen vijf weken, zes nieuwe bladeren?

ma, 10/03/2008 - 15:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een nieuwe bladkrans ontwikkelt zich inderdaad heel snel. Op een koele, lichte plek, blijven de jonge bladeren veel meer gedrongen.

ma, 10/03/2008 - 15:59
Madelief1973

Maar hoe komt het dan dat de oude bladeren allemaal geel worden... Is dat dan ook omdat hij te warm of te donker staat...? Wat ik vreemd is dat die plant al vijf jaar op dezelfde plek staat en dat het nu opeens gebeurd... Daarnaast komen de bladeren op de plekken waar de oude bladeren zijn afgesneden en vormen ze zeker geen nieuwe krans. Maar okee, hij zal dus te donker en te warm staan. Ik ga het hem vertellen. Wie weet kan die vriend hem nog redden... Bedankt

ma, 10/03/2008 - 16:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mogelijk geeft een foto wat meer duidelijkheid.
Overigens is veel info te lezen op de exotische samenwerkingsbladen: https://tinyurl.com/y63zupxv

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag