Wat is er met deze planten aan de hand?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 13/06/2009 - 15:41
klaron

Wat is er met deze planten aan de hand?

Hallo, ik zag bij een vriend van mij 2 planten staan met de nodige beschadigingen, wie kan me vertellen hoe dit kan en belangrijker is wat er tegen gedaan kan worden.

de eerste foto is van een plant waar de bladeren van binnenuit zeg maar bruine plekken gaan vertonen, dit gebeurt vooral op de wat oudere grotere bladeren, hoe kan dit? of wat is dit? wat is hier tegen te doen?

de tweede foto zal ik even apart erna plaatsen, van deze plant worden de bladeren aan de onderkant geel, wat is hiervan de oorzaak misschien en wat is hier tegen te doen?

Wat is er met deze planten aan de hand?
za, 13/06/2009 - 15:42
klaron

van deze plant worden de onderste bladeren geel

Wat is er met deze planten aan de hand?
zo, 14/06/2009 - 11:42
RdB

Controleer die onderste eens op spint,

Ruud

di, 16/06/2009 - 18:58
klaron

dat idee had ik zelf ook idd al :-),

zal de volgende maal eens beter kijken.

wat is er het beste te doen tegen spint? sproeien?

di, 14/07/2009 - 11:31
Hillie

Hoi beide,

Ik heb sinds enkele weken hetzelfde probleem met 1 van mijn planten. De blaadjes worden bruin en vallen af. Ik heb al gecontroleerd of er ongedierte op de bladeren zitten, dit is zover ik zie niet het geval. Voor de zekerheid heb ik gisteren de plant met lauw warm water afgespoeld. Een tijd terug hebben we de plant verpot naar een grotere pot, zou dit een oorzaak kunnen zijn? Ze houden niet van verplaatsen, maar ompotten is toch nodig? Ik geef de plant 1x per week water, om de 2wkn zit er vloeibaar mest bij.

Hopelijk heeft iemand een tip zodat we de plant kunnen helpen. Wel krijgt de plant nieuwe bladeren, maar als het afvallen in dit tempo doorgaat dan zal de plant kaal gaan worden.

Weet iemand ook toevallig de naam van deze plant?

Groetjes,
Hilde

Wat is er met deze planten aan de hand?
di, 14/07/2009 - 13:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Pachira aquatica is de naam. Na verpotten zal de plant inderdaad wat blad verliezen. Hele kale stengels kun je terugknippen tot op zo'n 10 cm van de hoofdstam.

Zie ook:
https://tinyurl.com/y52lkbe8

(spatie's verwijderen)

vr, 17/07/2009 - 13:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

overpotten voeding geven aan het gietwater gekleurde blad kan duiden op een tekort aan bepaalde voeding denk ik. planten voeding van pokon giet je 1 keer in de maand aan het gietwater. op de verpakking staat zowieso 1x per week maar 1 x per maand is ruim voldoende.

Onderwerp gesloten