Wie weet welke plant dit is?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 16/12/2008 - 00:51
lafiona

Wie weet welke plant dit is?

Ik heb deze plant bij de Supermarkt gekocht als kleine plant. Omdat hij qua bladkleur wat anders was dan 'gewoon', (donker-/lichtgroen gemeleerd), vond ik hem leuk. Hij groeit echter behoorlijk door en krijgt lange sprieten die tot het plafond groeien! Ook hangen er een paar rode besjes aan.
Wie weet welke plant dit is? Hij doet ook wel een beetje bamboe-achtig aan, maar ik heb eigenlijk geen idee. Ik zou graag de echte naam en de herkomst willen weten.

Wie weet welke plant dit is?
di, 16/12/2008 - 07:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is een Dracaena surculosa cultivar. Vroeger bekend onder de naam D. godseffiana. Van oorsprong afkomstig uit West-Afrika.

di, 16/12/2008 - 14:12
lafiona

Bedankt voor de oplossing! Ik ben verbaasd over de deskundigheid en snelheid mbt deze zaken (teruglezend op het forum heb ik meer van dergelijke 'oplossingen' gezien!).
Ik heb met de beide namen gegoogled en onder beide namen komt de plant evenveel in beeld. Soms komen er ook nevensoorten in beeld, met felwitte stippen bijv. Ergens werd gezegd dat de namen surculosa en godseffiana synoniemen van elkaar zijn.
Ook vond ik als officiële naam op een Engelse site: Dracaena surculosa Lindl. var. maculata Hook.f.
Maar in ieder geval bedankt, want nu weet ik eindelijk wat ik in huis heb!

di, 16/12/2008 - 19:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Klopt helemaal; Dracaena godseffiana is een synoniem van D. surculosa. Meest geteeld is Dracaena surculosa 'Florida Beauty', met witbonte bladtekening.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag