Yucca aloifolia

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 24/08/2007 - 17:28
mudsliptones

Yucca aloifolia

Zou deze plant willen vermeerderen. Nu merk ik dat er op de stam kleine bladeren komen, maar echt zeer miniem. Wanneer mag ik deze verwijderen en hoe? afsnijden?

als deze stekken wortelen krijgen en ik plant ze, krijg ik dan ook een yuccainfo-icon met echt zon stam? of enkel zo een "bladkluster"

op de foto zie je zo vanonder zo stekjes.

Nog een vraagje, die bladeren, die stel word elke keer langer en langer, heb een yucca staan waar die steel van is omgebogen. Hoe kan ik dit voorkomen?

Yucca aloifolia
za, 25/08/2007 - 00:48
anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zie helaas de nieuwe bladeren op de stam niet. De plant kan je vermeerderen door de zijscheuten af te knippen, een aantal bladeren aan de onderkant verwijderen, en weer in de potgrond zetten. Deze stekken zouden het beste een aantal dagen moeten drogen voordat ze worden opgepot, maar ik heb het al verschillende keren zonder gedaan. De hoofdplant maakt net onder het snijvlak weer nieuwe scheuten aan.

Als de steel zo lang wordt dat het gaat ombuigen kun je hem op de gewenste hoogte afknippen, waardoor de yuccainfo-icon meer in de breedte gaat groeien en daardoor minder instabiel wordt.

Succes!

Onderwerp gesloten