Bamboe vind ik nu bijna overal

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 22/06/2011 - 14:52
pca

Bamboe vind ik nu bijna overal

Mijn vorige bewoner heeft Bamboe gepland, niet in potten maar volle grond.
Nu komen er overal stekken uit de grond.

Hoe kan ik deze plant vlug kapot maken? Bestaat er een produkt voor?
Hoe kan ik anders deze uitgroei inperken en zo houden?

wo, 22/06/2011 - 15:52
waldemar

Ben bang dat het lastig gaat worden, bamboe is nog erger als onkruid als het niet welkom is,Het woekerd enorm, en ik heb zelf gezien bij een tuin die iemand had dat het tussen alle spleten van de tegels naar boven komt, het wordt dan een heel karwei om het volledig weg te halen.

Ik wens je succes.

wo, 22/06/2011 - 18:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hier bestaat geen vlug middel voor.Het enige wat je kan doen is uitgraven en eruit trekken.De wortels zijn vaak erg lang ik spreek uit ervaring,Graaf een gedeelte uit en volg de wortel en eruit halen en dan ook echt alles anders komt het weer terug.Is een hele klus dus sterkte!Als je toch iets wil houden graaf dit deel dan wel uit en stop het in een emmer met de onderkant eruit.Zo blijven ze binnen de perken.

wo, 22/06/2011 - 18:45
waldemar

wat hij zegt.

Het net zulk spul als Munt, als je dat in je tuin zet, is binnen 2 jaar je hele tuin vol, en kunnen er geen leuke planten meer groeien, want het woekerd ook erg onder de grond, er is wel een + punt, altijd lekkere verse munt thee voor elke dag. haha

wo, 22/06/2011 - 22:08
kikkertje

Ik voeg me bij de rest....het woekerd en is moeilijk uit te roeien...
met veel zweet,bloed,tranen en &*&* en nog eens een overschot aan gebroken materiaal hebben we ze uit onze tuin gekregen...en ondanks dat we seriues ons best gedaan hebben....toch nog een scheutje gevonden :-(
Bij een vriendin juist hetzelfde moeten doen,die kwamen vanuit de buren hun tuin.... dus voor de tweede x zo'n karwei geweest :-(
Ook eens van vrienden gehoord dat je in het midden maar het nog beter tussen de wortels van de bambou grof zeezout strooien....en zo de bambou kapot gaat.
Bambou is mooi....bij een andere ;0)
Ik wens je ook veel sterkte in deze zware klus.
groetjes,
kikkertje

wo, 22/06/2011 - 22:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er is ook echt wel bamboe die niet woekert,meestal zijn dit de dure soorten heb ze hier ook staan .De wortels groeien als een soort diep bord en blijven bij de plant.Dus kijk uit wat je koopt want mooi is het ook in je eigen tuin.

wo, 22/06/2011 - 22:35
kikkertje

dat is waar....maar als je na tien jaar beslist deze uit de grond te halen omdat het toch teveel plaats inneemt....is het ook serieuse beulenwerk... want doordat hij zo dicht tegen zichzelf aangroeit...zijn die wortels echt heel dicht tegen elkaar dat je er ...bij manier van spreken geen rietje tussen krijgt....spreekt uit ervaring...
groetjes,
kikkertje

do, 23/06/2011 - 11:05
kikkertje

Oei...die schade van zeezout wist ik niet....die vrienden hebben daar ook niks meer geplant eens de bambou weg was.
groetjes,
kikkertje

do, 23/06/2011 - 15:16
Draco

Wij hebben naaktslakken in de de tuin, die bamboe omknagen. Misschien is dat een idee voor bestrijding ;)

do, 23/06/2011 - 15:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Slakken helpen niet,er komt ergens anders weer een nieuwe stengel te voorschijn.En de plant loopt nog meer uit.Ik heb een haag van de niet woekerende soort en snoei deze 2keer per jaar .En id als ik ze eruit zou willen hebben is dit ook een hele klus,maar hier nvt.

zo, 03/07/2011 - 23:31
Rowan

Ik ik ik ik zoek nog bamboe stokken/stekjes of zaden als dat bestaat
voor me pepers en paprika te onder steunen

ma, 04/07/2011 - 23:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Prikbord plaats het daar ook wie weet heeft iemand zich in het zweet gewerkt om ze weg te krijgen en nog wat stengels over.Haal de wortels er wel af en maak hem helemaal kaal anders bamboe met groente.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag