Hulst

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 19/11/2006 - 21:04
Abelia

Hulst

Ik heb in mijn tuin twee hulst zaailingen (spontane zaailingen) van omtrent twee jaar oud. Ze zijn nu omtrent 25 cm hoog. Wanneer er nieuwe blaadjes verschijnen dan zijn bij het ene exemplaar de blaadjes groen, en bij de andere bruingroen. Betekent dit dat deze twee verschillende types zijn of heeft dit kleurverschil een indicatie over het mannelijk of vrouwelijk zijn van de plant?
Na hoeveel jaren draagt een hulst bessen?
Alvast hartelijk dank voor jullie reacties

Hulst
ma, 20/11/2006 - 21:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Omdat het zaailingen zijn is er vaak een duidelijk verschil. Vogels vespreiden deze zaden en kunnen best van heel verschillende bomen afkomstig zijn. Soms een verschil in bladvorm, soms in bladkleur. Ook de groeivorm kan later afwijkend van elkaar zijn. Het is niet te voorspellen, wanneer de planten gaan bloeien. Zaailingen zijn meestal later met de bloei dan gestekte exemplaren. Ga maar uit van een jaar of 6-8.

di, 28/11/2006 - 17:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wel leuk dat je van die aanwaaiers hebt!

Mijn buurman had heel grote hulstbomen staan (2 jaar geleden 2 meter hoog, nu 3,5). Ik weet niet hoe lang ze er al stonden, maar hij had ze te dicht op elkaar geplant (1,5 meter) dus verstikten ze elkaar!

Ik zou 1 zaailing dus even uitspitten en een heel stuk verderop plaatsen, want zo dicht op elkaar zullen ze nooit tot mooie wasdom komen!

zo, 14/01/2007 - 17:10
deburen

ik erger me dood aan die hulststruiken, ze schieten telkens weer omhoog in mijn border, de oudere die ik heb omgedaan schieten ook telkens weer omhoog, wie weet een remedie? klein zijn ze wel mooi, maar hou ze in toom! succes

Onderwerp gesloten