Keuze boom in voortuin

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 05/05/2009 - 21:05
Sandy21

Keuze boom in voortuin

Hallo,

Ik heb een vraag met betrekking tot onze voortuin. We gaan begin Juni de hele voortuin veranderen en willen hier graag twee boompjes in, de vraag is alleen welke.
De boompjes komen naast elkaar te staan op een stuk grond van +/- 1,5 bij 5 meter (De tuin zelf is groter hoor namelijk 6 bij 5 meter). De boompjes mogen niet hoger dan 2,5 a 3 meter worden. De voortuin is op het zuiden en de bomen moeten dus tegen de volle zon kunnen. Snoeien is geen probleem. Het mogen geen naaldbomen zijn in verband met allergie.

Het zijn nogal wat eisen als ik het zo op een rijtje zet maar misschien kunnen jullie helpen. We hadden zelf wel wat ideeen namelijk:
Sierappel (bijvoorbeeld Malusinfo-icon Toringo 'Tina'stam)
treurmoerbei (morusinfo-icon alba 'pendula')
Sierkers (Prunusinfo-icon 'okame' stam of Prunus subhirtella 'pendula rubra' stam)

Hebben jullie nog andere en/of betere suggesties?

alvast bedankt!

groetjes

di, 05/05/2009 - 22:56
tuinprins

Het probleem zit hem in de gewenste hoogte van de bomen. De meeste kleine bomen gaan over deze hoogte heen. Jaarlijks snoeien kan maar daar worden kleine bomen meestal niet mooier van. Met sommige treurbomen heb je dit probleem niet maar zij moeten wel in het ontwerp passen. Hetzelfde geldt voor bolbomen (die tegenwoordig zo veel worden toegepast dat ze nietszeggend zijn geworden).

Misschien is het te overwegen om een meerstammige struik aan te planten. Deze moeten dan wel een goede vorm hebben. De krentenboom (Amelanchierinfo-icon lamarckii, eigenlijk een struik!) is sterk, bloeit met mooie bloemen en heeft een goede herfstkleur. In een modern ontwerp kan gedacht worden aan Japanse esdoorns.

Gegroet, de tuinprins

di, 12/05/2009 - 00:51
bomensnoeier

rode treurbeuk en dan niet diegene met doorgaande spil maar de echte treurvorm die wordt niet hoger als 3 meter

fagusinfo-icon sylvatica `purpurea pendula`

https://tinyurl.com/y33nmpen

di, 12/05/2009 - 12:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi,

een lijsterbes is een leuke boom voor een niet zo'n grote voortuin groeit lekker langzaam en prachtige bessen in het najaar.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag