Laurierhaag planten met jute lappen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 25/10/2009 - 10:11
Nic32

Laurierhaag planten met jute lappen

Volgende week planten wij 55 meter laurierhaag met planten van rond de 1.50. De planten verhuizen van hun eigen brabantse grond naar de zeeuwse klei en volgens de verkoper van de planten is het goed om ze te planten met de jute lap om de kluit heen zodat hun ''eigen'' aarde rond de wortels blijft. Het jute zou toch 'vergaan'.
Andere mensen raden ons echter aan de lappen er juist af te halen omdat deze de groei van de wortels zouden belemmeren/verstikken.

Wat is wijsheid? Bij voorbaat hartelijk dank voor tips en advies!

zo, 25/10/2009 - 10:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als jute nog puur jute is, zal het materiaal inderdaad verteren. Heel veel jute wordt helaas tegenwoordig gemengd met kunststof materiaal en dat verteert slecht. Wat je ook besluit, maak in ieder geval de knopen los, die rond de stam zijn gebonden!

zo, 25/10/2009 - 14:03
Hendrik Jan

Zelf verwijder ik altijd bij het planten van hagen de wortelnetten (wel heel voorzichtig) met goed resultaat, maar de adviesen van de kwekers en de TV-hoveniers adviseren ook altijd om de netten te laten zitten, dus ik denk dat beide methodes goed werken. Ik ben eigenlijk net als wat @greenconnextion aangeeft, bang voor kunststof onderdelen die niet zouden verteren (al zijn er tegenwoordig ook veel kunstoffen die goed verteren).
Maar bij 55 meter zou ik het denk ik laten zitten, dat scheelt wel heel veel werk en is gemakkelijker recht te plaatsen EN natuurlijk wel de knoop los maken!

zo, 25/10/2009 - 20:15
bomensnoeier

jute en dat soort spul altijd verwijderen verteerd NIET

hier en daar wel eens hagen van 20jaar verwijdert en jute en dergelijk verteerd niet en zit meestal in/om de wortels

maar anders knopen loshalen en kruis snijden in de onderkant

ma, 26/10/2009 - 08:17
Nic32

Iedereen heel hartelijk bedankt voor de snelle reacties!

Onderwerp gesloten