luis op jonge haagbeuk

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 17/07/2005 - 00:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

luis op jonge haagbeuk

We hebben afgelopen maart een rode haagbeuk geplant. Deze wordt sinds enkele weken geteisterd door bladluis (witte kleverige goedje). We sproeien met water, ook aan de onderkant van het blad waar de luis zit en hebben ook 1 maal gespoten met gif tegen witte bladluis. Een gedeelte van de haag heeft verdorde bladeren. Met name de kant die het meeste zon en wind vangt.

Zijn de met bladluis aangetaste en verdorde planten nog te redden of gaan ze dood? Wat kunnen we doen?

zo, 17/07/2005 - 22:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het gedeelte met verdorde bladeren heeft watergebrek.
Luis moet zeer regelmatig gespoten worden. (elke week)

zo, 17/07/2005 - 22:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is dit wel luis? Omdat de bladeren zo kleverig worden denk ik ook aan witte vlieg. Als je met een stokje tegen de plant slaat dan vliegen witte vliegjes op, en als dat zo is, dan bent u niet goed af want mijn tomatenplanten gingen er steevast aan dood. Als het luis is, dan moet dit met een spuitbus of met brandnetelgier op te lossen zijn.

di, 19/07/2005 - 00:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de bladeren kleverig worden heb je luis.

ma, 05/09/2005 - 17:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beetje vreemd, maar het werkt echt! We hebben zelf al in geen 3 jaar vieze kleefpasta in de beukenhaag.
Koop kilo's verse knoflook. Wij namen 3 kilo op 60 meter haag.
Maak de tenen los van elkaar. Schillen hoeft niet, maar gooi in elk geval het harde worteldeel weg. Per half pond tenen in een hoge kan, leef je uit met de staafmixer. Doe er een liter water bij, dan vliegt de struif je niet om de oren. Kieper de vermalen knoflook in een grote emmer. Als je alle struif in de emmer hebt vul je de emmer met water af. Laat 'm dan een paar dagen staan.
Gooi in een gieter met grote tuit een half liter van deze meer dan verukkelijk geurende antiluizensoep en vul de gieter verder met water. Ga met dit mengels zegenend rond. Eerlijk verdelen, maar niet te zuinig. De wortels zuigen de knoflookgeur op. De luizen houden er niet van en vertrekken. De haag wordt hier alleen maar mooier van. De geur trekt na twee dagen uit je tuin. De emmer kan je beter achteraf wegbergen.
HET WERKT ECHT!

Onderwerp gesloten