meidoornboom

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 02/10/2005 - 14:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

meidoornboom

Hallo, Ik heb een meidoornboom in de tuin staan, sinds we 1-4-2004 in dit huis zijn gaan wonen komt deze boom wel in het voorjaar in bloei maar al in augustus gaat hij uitvallen en is de boom in september al bjna kaal. op de bovenste takken na. Ook zag ik dat de boom bij een afgezaagd stuk dat latter tot de boom afbrak vol zat met pissebedden. Ook na het bij snoeien van afgelopen jaar is deze boom niet meer uitgelopen.
Ook blijkt na wat op internet gesurft te hebben de boom last te hebben van spinselmot. Nu wil ik weten is deze boom nog te redden?

zo, 02/10/2005 - 16:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Spinselmot kan iig geen kwaad. Het zijn rupsjes die de bladeren eten van de boom en na enkele weken verpoppen deze rupsjes zich en komen er wonderschone vlindertjes uit. En de bladeren groeien gewoon weer opnieuw aan. Let maar eens op hoe mooi of deze beestjes in beweging zijn. (Volgend jaar dan weer)

Ook zit de meidoorn op dit moment vol met rode besjes. (normaal gesproken) Is dit ook niet het geval bij U zo bovenin de boom?

Pissebedden leven meestal onder donkere boomstronken of stenen of langs vochtige muren. Ze voeden zich met zachte plantdelen waaronder ook hout en schimmels. Dus ook dat zal het niet zijn.

Ik denk dat er toch iets anders aan de hand moet zijn. MAAR WAT?

wo, 22/02/2006 - 22:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

hij kan er wel tegen zaag hem net bovende grond eraf en dan komen er wel door schieters op die weer uit lopen tot nieuwe boom

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag