Nieuwe Coniferen heg gaat heel slecht

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 11/10/2012 - 15:19
skoennie

Nieuwe Coniferen heg gaat heel slecht

Goedemiddag!

Bij ons is begin July een coniferen haag geplant. De bomen stonden op kluit en de eerste weken zag alles er goed en groen uit. Ik heb er op gelet niet te veel en ook niet te weinig water te geven.

Helaas zijn de bomen nu allemaal vanuit de stam aan het verkleuren. Twee bomen zijn nu volgens mijn al dood Ik heb foto's gemaakt en op volgende link geplakt: https://tinyurl.com/y3r8uxkp

De verkleuring begint geel, wordt dan bruin en vervolgens sterven de takken. De tuinman heeft contact gehad met de kweker en die zij dat het normaal was omdat de planten laat gestoken zijn. Maar de bomen zien er nu nog veel slechter uit dan een week geleden toen ik de foto's nam.
Heeft U enig idee wat de oorzaak van deze verkleuring/sterfte zou kunnen zijn?

Met vriendelijke groet
Koen

do, 11/10/2012 - 15:29
GreenConnection

Juli is de slechtste tijd om coniferen te verplanten, zelfs met kluit. Dat is de enige oorzaak. De leverancier had ze niet moeten verkopen.

vr, 12/10/2012 - 14:25
skoennie

Dank U voor het antwoord.
Ik begrijk dat de ze dus niet geplant hadden moeten worden!

Nu is mijn vraag: er is een kans dat de bomen niet dood gaan, maar ik heb dus wel grote stukken bruin in eke boom, en vercshillende takjes zijn uitgevallen. Groeien deze nog terug? Ik heb veel gelezen over Tuja hagen en ik ben nu bang dat de plant wel overleeft, maar dat ik bijvoorbeeld voor altijd gaten in the heg blijf houden. Dit wil ik uiteraard niet; ik heb juist coniferen genomen vanwege de perfecte 'groene muur' die je ermee kan maken als heg! als het niet meer te herstellen is wil ik dus gaan vragen om nieuwe bomen..

Met vriendelijke groet
Koen

vr, 12/10/2012 - 15:15
tuinprins

Bij de meeste coniferen, ook bij Thujainfo-icon, loopt dood/kaal hout niet meer uit.

Al jouw coniferen die bruine takken hebben zullen moeten worden vervangen.

Reken er echter niet op dat je gratis nieuwe exemplaren krijgt want de betrokkenen zullen hun verantwoordelijkheid waarschijnlijk niet nemen. Gelukkig is Thuja niet duur.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten