ongezonde pieris

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 15/07/2006 - 18:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

ongezonde pieris

Ik heb drie verschillende pierisinfo-icon-struikjes in potten. Speciaal in zure grond. Nu bloeien ze uitbundig en krijgen veel nieuw blad. Echter het blad wordt niet mooi groen, maar geel gespikkeld; m.i. duidend op een gebrek. Ik heb van alles geprobeerd om dit te verbeteren, maar niets lijkt te helpen. Heeft iemand een goede tip op een pieris in een pot gezond te houden?

zo, 16/07/2006 - 12:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het zou een aantasting door japanse vlieg kunnen zijn. Zoek via Google maar eens op deze woorden. U kunt dan klikken op de site van https://tinyurl.com/y4pd2eeh waar het een en ander over japanse vlieg wordt uitgelegd en over de bestrijding ervan.

Pierisinfo-icon in een pot zijn maar een paar jaar echt mooi te houden. Let er vooral op dat de wortels van die pieris niet heel de dag staan te bakken in de zon. Zorg dat de kluit voldoende vochtig blijft. Te nat is ook niet goed want dan gaan de wortels rotten. En geef ieder jaar voldoende organische mest.

Gegroet, de tuinprins

vr, 18/08/2006 - 21:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank tuinprins, voor deze tip. Na enig speurwerk denk ik dat ze inderdaad last hebben van die japanse vlieg. Blijkt veel voorkomende kwaal te zijn bij pierissen.

groet, Groeneveld

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag