Prunus cerasifera 'nigra'

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 25/11/2005 - 17:40
pluis

Prunus cerasifera 'nigra'

Mijn prunusinfo-icon cerasifera nigra heeft drie vertakkingen op ongeveer een meter boven de grond. Nu is hij in een vork ingescheurd (zie foto). Afzagen van het linker deel zou tot gevolg hebben dat er een erg onevenwichtige boom overblijft. Ik heb de twee delen nu al bijna een jaar met touw bij elkaar gehouden. Wie weet:
- of ik dit kan blijven volhouden?
- als ik het linker deel toch wegzaag, loopt hij dan ter plaatste weer uit?
Alvast dank,
Pluis

Prunus cerasifera 'nigra'
vr, 25/11/2005 - 20:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

https://tinyurl.com/yybsw9so
De linkertak is een zogenoemde plakoksel. Dit is een slecht aangehectte tak en dient altijd verwijderd te worden omdat deze uitscheuren. Nu worden weleens verankeringen aangebracht wanneer de tak te groot geworden is om te verwijderen. Uw tak is al uitgescheurd en dient dus helemaal verwijderd te worden. De Prunusinfo-icon cerisefera Nigra geeft alleen otzettend veel waterlot wanneer je deze snoeit. Dus wanneer u de tak afzaagt zal de boom veel waterlot geven, wat steeds weer verwijderd dient te worden. De tak zo vastgebonden laten zitten werkt uiteindelijk niet dus gewoon afzagen is mijn advies.
Met vriendelijke groet Martin van Staalduinen

za, 26/11/2005 - 14:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij mijn ouders in de tuin stond vroeger ook een Prunusinfo-icon soort (weet niet welke, zal ik na moeten vragen) deze was in de oksel ook ingescheurd, ik heb toen 2 gaten geboord en met bout en moer (ringen) de helfden aangesnoerd. Dit bleek prima te werken.

De hechting zal altijd een zwakke plek blijven, dus uitsnoeien zodat het gewicht in de kruin niet te heftig is zal een noodzaak zijn.

za, 26/11/2005 - 19:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op het moment dat twee takken zo gaan concurreren om DE hoofdtak te worden is het raadzaam er één weg te snoeienin ee vroeg stadium. Bouten en touwen zijn lapmiddelen die de gezondheid van de boom niet ten goede komen

do, 23/02/2006 - 12:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

gewoon de boom slopen en een nieuwe kopen klaas

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag