prunus pendula

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 21/05/2023 - 11:03
schrobberbeek

prunus pendula

ik hb een prunusinfo-icon pendula die elk jaar zeer veel bloesems draagt. dit jaar heeft heij ook zijn bloesems getoond maar naderhand zit hij vol dode takken, is dit mischien door het slechte voorjaar of is hij de geest aan het geven?

foto bijgevoegd,

elke hulp is welkom

schrobberbeek

zo, 21/05/2023 - 13:49
peterplant

Jouw boom heeft last van een schimmelziekte die tak en bloesemsterfte heet. En dan in een zware aantasting. Daar is geen makkelijke oplossing voor.

Sommige sierkersen zoals de Prunusinfo-icon triloba kun je elk jaar direct na de bloei afknippen. Dat is met deze niet gebruikelijk. Een middeltje dat echt helpt is niet te koop.

Veel regen verergert de aantasting.

Ik zou de boom gewoon helemaal knotten en kijken of hij weer uitloopt.

Over 2 jaar zal die weer gaan bloeien. Als de plant in bloei staat, afstervende takjes en bloesem zorgvuldig verwijderen.

Ander alternatief is de boom geheel verwijderen en er iets anders voor in de plaats planten.

Mooier gaat de boom niet worden en kan ik het niet maken.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag