Struik uitgegraven. Aarde opnieuw gebruiken?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 02/07/2006 - 16:00
ljdijkstra

Struik uitgegraven. Aarde opnieuw gebruiken?

Na veel moeite heb ik een enorme struik of boom uitgegraven (het verschil was niet zo duidelijk). Ik heb 2 dagen lopen graven, zagen en hakken en nu eindelijk ligt die stronk achter in de auto.
De zandhopen die ik heb uitgegraven zitten echter vol met houtsnippers (van het hakken) en restanten van wortels (soms van die behaarde 'snoertjes', soms wel 5 cm doorsnede). Ik vraag mij af of ik die aarde nu zonder probleem terug kan storten in het gat. Of bestaat het risico dat die wortel-restjes alsnog weer een eigen leven gaan leiden en opnieuw een struik/boom gaan vormen? Het kost natuurlijk wel veel tijd om alles wat anders is dan aarde uit die hopen te filteren, maar als ik daarmee ongewenste herbloei van die struik kan voorkomen dan doe ik dat graag.

Voor velen van jullie is dit waarschijnlijk een zeer eenvoudige vraag; voor mij als beginner geldt echter dat ik alles moet ontdekken!

Dank voor het antwoord!

zo, 02/07/2006 - 16:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt me handig te weten om welke struik/boom het gaat. Niet iedere plant loopt uit van stukjes wortel. Sommigen echter wel.

zo, 02/07/2006 - 16:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor je antwoord. We denken dat het een beuk was, maar daar zijn we nooit echt achter gekomen. Het was een stronk met een stuk of zeven, acht flinke stammen/takken erop (6/7 cm doorsnede). Vandaar dat het meer aan een struik deed denken dan aan een boom. Na een half jaar waren de uitlopers op die (al eerder afgezaagde) stammen 2 à 3 meter gegroeid.
Zou dit een beuk kunnen zijn? En loop je met een beuk risico op spontane hergroei?
Dank!

zo, 02/07/2006 - 17:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, als het inderdaad een beuk was, dan is er geen risico voor hergroei vanuit de wortelresten!
Het plaatje hieronder is een beukenblad.

Struik uitgegraven. Aarde opnieuw gebruiken?
ma, 03/07/2006 - 12:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Greenconnection, dank voor je foto en het antwoord. Ik ben nog steeds niet zeker dat het een beuk was (ondanks je foto) maar ben wel redelijk gerustgesteld. Ik laat de wortels maar gewoon zitten en ga ervan uit dat het allemaal goed komt.
Veel dank!

Onderwerp gesloten