walnotenboom

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 07/06/2008 - 19:01
kanniet

walnotenboom

De buren en ik hebben allebei een walnotenboom (juglansinfo-icon regia). De bomen zien er allebei schitterend uit. Geen ziektes en mooie groene bladeren en de walnoten komen ook al in zicht. Het rare is dat bij de buren alle walnoten nu al van de boom vallen. De hele bodem ligt bedekt met kleine walnoten en de boom is zowat leeg.De tijd is helemaal nog niet rijp om te vallen.Mijn boom is een jaar of 2 jonger en is helemaal nog vol met walnoten. Wie weet wat er aan de hand is?
Bij voorbaat hartelijk dank

Hendrie

zo, 08/06/2008 - 22:46
tuinprins

Veel vruchtbomen laten in juni een klein deel van hun vruchten vallen. Dit is de zogenoemde 'junival'. De boom doet dat om een soort evenwicht te bewerkstelligen: te veel vruchten aan een boom vergen te veel energie van een boom. Door een deel van de vruchten te laten vallen zorgt de boom er voor dat er voldoende energie overblijft om te groeien en de overgebleven vruchten tot volle wasdom te laten komen.

Dat het nu bij uw buren zo erg is kan liggen aan de omstandigheid dat de boom te droog staat. Ook is het belangrijk erop te wijzen dat walnotenbomen niet in verharding (terras of andere bestrating) geplaatst moeten worden.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten