Welke boom is dit?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 13/05/2013 - 22:41
Denniss

Welke boom is dit?

In onze tuin staat de volgende boom; Hij is ongeveer 3 a 4 meter hoog, De bloemetjes die er nu (voorjaar) aan zitten lijken erg op die van de lijsterbes. Alleen zitten de bladeren niet zo mooi symmetrisch aan een tak dus ik ga er van uit dat het dus geen lijsterbes is.

Weet iemand welke boom dit is? Ik zou nl graag weten hoe en wanneer ik hem het beste kan snoeien. Het is nu een wirwar van takkenen twijgjes, ook zouden we hem graag wat in model (ronder en compacter) snoeien.

Alvast bedankt!

Welke boom is dit?
di, 14/05/2013 - 01:30
GreenConnection

lijkt me Pyrusinfo-icon calleryana 'Chanticleer' , een sierpeer.
De natuurlijke groeivorm is meer ovaal dan rond.

di, 14/05/2013 - 09:13
tuinprins

Lijkt mij eerder Prunusinfo-icon eminens Umbraculifera, een bolprunus. Beste is om er niet te veel aan te knippen. Die wirwar aan takjes is normaal voor deze boom. Wil je toch persé snoeien dan in juni/juli.

Gegroet, de tuinprins

di, 14/05/2013 - 11:15
Denniss

Super dat er al zo snel gereageerd is, bedankt daarvoor!

Ik heb wat afbeeldingen vergeleken en hij komt inderdaad het meest overeen met de bolprunus. Ik zag ook gelijk een aantal foto's van bolprunussen met kale plekken/takken, dat heeft de onze ook.

Er wordt gesproken over de ziekte 'Monilia' waarbij de boom zeer waarschijnlijk het niet zal overleven(?) Tips hieromtrent hoor ik graag!

Met vriendelijke groet,

Dennis

di, 14/05/2013 - 21:29
tuinprins

Monilia komt de laatste jaren veel voor bij sierkersen. Wordt ook wel bloesem- en taksterfte genoemd. Spuiten met een schimmelwerend middel kan helpen om de ziekte in toom te houden.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag