koi vijver

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 26/05/2007 - 20:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

koi vijver

hoi een vraagje. Als je de vijver opnieuw opstart met bacterien moet je dan de uv lamp wel of niet uit/aan zetten.De vijver was kraakhelder maar door de bacterien is de vijver troebel geworden. En wel of geen luchtbal in het filter. Groetjes bea

zo, 27/05/2007 - 10:08
Sjuul

Uv lamp dien je uit te zetten, zuurstof dien je toe via de vijver daar zit het water volume en niet in de filter. Via de filter heeft weinig zin omdat het water er maar korte tijd in verblijft.
En als het water via de inloop in het filter terechtkomt (valt) brengt dit ook al zuurstof toe in het filter.

zo, 27/05/2007 - 13:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi sjuul, hoelang moet de uv lamp uitblijven? Ik heb gister rond 18.00 de bacterien erin gedaan . Dit was een soort wit grijs goedje die ik over het water moest uitgooien. De vijver is daar best troebel van geworden. De vissen heb ik er vanmorgen weer in gedaan. Ze hebben 2 weken in een quarantere bak gezeten i.v.m de nieuwe vijver. Diegene die ons een koi vijver heeft aangelegd{een hovenier} heeft de vissen diezelfde dag er al in gedaan, en toen heeft hij de bovenste afwerkrand gemetseld. Niet lang daarna begonen de vissen de schuren en te springen. Een afstrijkje laten maken en wat blijkt...... witte stip en de waardes van het water waren niet goeg. Gevolg 3 nieuwe gekochte koi dood. De koi winkel waar we ze gekocht hebben heeft gezegd dat het van het cement en waardes is gekomen. Wij hadden 6 koi bij hun gekocht. Die andere drie doen het gelukkig goed. Mijn eigen koi zijn waarschijnlijk sterker want die hadden er maar een beetje last van. Als wij een paar nieuwe koi erbij willen hebben, adviseer je ons dan noch een paar weken te wachten of kan het volgende week al. Wat een verhaal he . Sorry hoor. Groeten bea

zo, 27/05/2007 - 14:24
Sjuul

Zeker 48 uur uit laten.

Dit had misschien voorkomen kunnen worden dat er 3 koi zijn heen gegaan door ondeskundig handelen sorry dat ik het moet zeggen. Vissen worden pas uitgezet als de waterwaarden in orde zijn, dit was bij jou dus niet het geval. In cement zit salpeter verwerkt en is een zuur dat zeker invloed heeft en inwerkt op de waterwaarden.
De vissen hebben niet witte stip daarvan gekregen dat hadden ze al en meestal ontstaat deze ziekte bij de handelaar, vaak na transport en worden overgebracht in ander water, dan begint de aanschaf van nieuwe vis (Klant)(besmetting) en bij schommelingen in de temperatuur van water, vervoer naar huis, in de quarantaine bak, en van daaruit naar de vijver, ofwel het niet respecteren of in acht nemen van aclimatiseren.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag