larven,waterlelie

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 21/05/2006 - 22:09
alphons

larven,waterlelie

blad en de knoppen van de witte waterlelies worden opgegeten door kleine larfjes(groen van kleur, klein en zeer zacht) In het blad worden gaten gegeten en de bloemknoppen worden tot in het hart van de bloemknop ingevreten. Het schijnen larfjes te zijn van de bladkever. Indien dit zo is wat kan er dan aan gedaan worden zoals bv vissen in het water, of gaat het na de eerste schade over indien de larven zijn uitgekomen.

ma, 22/05/2006 - 11:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit kan de waterleliekever zijn alhoewel deze zwart is, of het waterleliemotje (nympha nymphaeata) ofwel de aller gemeenste engerd het Kroosvlindertje, in het groene coconnetje zit een bruine rups met een zeer scherp kaken. Dat coconnetje maakt hij zelf van bladeren of zelfs van vijverfolie, ja je leest het goed deze rups kan zelfs door vijverfolie bijten en wanneer er veel kroost is vernielen ze een hele vijver.

Wat je kunt doen is de waterlelie eruit nemen en deze in een zoutbad te zetten voor een uur, neem per liter water ongeveer 10 gram zout, na het zoutbad de plant goed afspoelen en terug zetten.

di, 23/05/2006 - 15:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb meermaals gelezen dat wanneer men vissen heeft die insecten verorberen, zoals bv de voorn, men het blad gewoon onderdompelt. de vissen gaan onmiddelijk in de aanval en eten al le insecten meteen op.
anton.

di, 23/05/2006 - 17:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een aantal grote windes in mijn vijver. Als er ook maar een blad invalt, vallen ze het aan. Ze vallen alles aan en vreten alles op.

Heb je ook vissen in je vijver?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag