Planten verwijderen omwille van winter?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 29/10/2006 - 19:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Planten verwijderen omwille van winter?

Hoor/zie ik nu net op tv in 'Groene vingers' dat je waterlelies best snoeit en niet winter harde planten dieper zet.. tot daar aan toe..

maar toen zei die kerel nog dat je best de helft van oa je zuurstofplantjes zoals hoornblad eruit haalt omdat 't anders tot algen zou leiden...(?) Klopt dit?

Vond dat nogal tegenvallen om dat te horen want heb er nog maar een maand geleden 2 grote emmers hoornblad ingekieperd...

zo, 29/10/2006 - 19:23
anoniem (anoniem geplaatst)

dat is zeker vreemd dat ze dat hebben gezegt in 'Groene vingers'
ik haal nooits voor de winter zuurstofplanten uit de vijver hooguit wat afgestorven is ik zou zeggen laat het lekker in je vijver liggen

zo, 29/10/2006 - 21:39
Sjuul

Precies niets aan doen lekker laten liggen, behalve afgestorven en verslakkerde planten/delen eruit halen.

Dat dit algen teweeg zou brengen daar heb ik mijn bedenkingen over, spreekt ie over zweefalgen of draadalgen.
Zweefalgen kan al niet, want zweefalgen verdwijnen in de winter, draadalgen daar tegen over groeien niet meer in de winter en worden afgeremd doordat er minder voedingsbestandelen aan wezig zijn en verdwijnen niet.

Wel kan dit ontstaan als er drastisch is ingekort en het voorjaar niet het tekort aan planten volledig kan herstellen, hier is weer zeker een seizoen voor nodig! afhankelijk van hoeveel er is weg genomen.

Sjuul

zo, 29/10/2006 - 22:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat heb ik nog nooit gedaan en toch is mijn vijver al 15 jaar alg vrij. Wellicht hoopt hij in het voorjaar nog een advies te geven: "er staan nu te weinig zuurstofplanten in uw vijver, ren naar het tuincentrum en geef uw geld opnieuw uit"

Gewoon niet doen dus,

Ruud

Onderwerp gesloten