Abies balsamea 'Nana' - Balsemzilverspar

De nederlandse naam is Balsemzilverspar, familie van de Pinaceaeinfo-icon. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Dwergstruik, heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.

Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond (pH = 4.5 - 7). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met planten voor een 'open plaats'.

Het is belangrijk dat planten goed groeien, groen blad vertonen, goed bestand zijn tegen ziekten en goed bloeien. Voor de eerste twee is stikstof nodig, voor de laatste twee kalium. Aangezien de meeste planten al een goed wortelgestel hebben en omdat het beter voor het milieu is zit er minder fosfor in de formule. Advies samenstelling: N4+P2+K6 tot maximaal N8+P6+K8

Grond vochtigheid: 
vochthoudend
Grond voeding: 
matig voedselrijk
Grond zuurgraad: 
zuur tot neutraal

Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.

Plant vorstbestendigheid: 
-30°C

Abiesinfo-icon

Regelmatige snoei is niet nodig. Abies vormt zelden scheuten aan oud hout.

Heeft u een vraag over de Abies balsamea 'Nana', of wilt u de informatie op deze pagina aanvullen met tips of een mooie foto, klik dan op onderstaande knop.
Stel een tuinvraag