Abies pinsapo 'Glauca' - Spaanse zilverspar

De nederlandse naam is Spaanse zilverspar, familie van de Pinaceaeinfo-icon. De bladeren zijn blauwgroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 1000 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.

Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Het is belangrijk dat planten goed groeien, groen blad vertonen, goed bestand zijn tegen ziekten en goed bloeien. Voor de eerste twee is stikstof nodig, voor de laatste twee kalium. Aangezien de meeste planten al een goed wortelgestel hebben en omdat het beter voor het milieu is zit er minder fosfor in de formule. Advies samenstelling: N4+P2+K6 tot maximaal N8+P6+K8

Grond vochtigheid: 
droog
Grond voeding: 
voedselrijk
Grond zuurgraad: 
zwak zuur tot licht basisch

Geschikt voor een warme plaats.

Plant vorstbestendigheid: 
-20°C

Abiesinfo-icon

Regelmatige snoei is niet nodig. Abies vormt zelden scheuten aan oud hout.

Heeft u een vraag over de Abies pinsapo 'Glauca', of wilt u de informatie op deze pagina aanvullen met tips of een mooie foto, klik dan op onderstaande knop.
Stel een tuinvraag